Je bekijkt nu 7 Neuro-Sensitieve meditaties, een bijdrage aan vredesonderwijs

7 Neuro-Sensitieve meditaties, een bijdrage aan vredesonderwijs

Evenementen details

Locatie
Academie voor Open Bewustzijn,
ONLINE
online

Datum/Tijd
08 dec 22 / 19:00 - 20:00

Categorieën

Labels Geweldloze Communicatie, Mindfulness


Wat zijn neuro-sensitieve meditaties?
En hoe kan dit bijdragen aan vredesonderwijs?

De schatten van neuro-sensitieve meditaties

Neuro-sensitieve meditaties helpen ons helder waar te nemen hoe we ons bewegen tussen een vredig bewustzijn en een bewustzijn van strijd. Op basis van dit helder onderscheid leren we dat we een keuze hebben en kunnen navigeren naar veiligheid, veerkracht en vrede. Een bewustzijn van veiligheid en veerkracht is de basis waarop we vrede in onszelf en om ons heen kunnen creëren.

Vredesonderwijs

Vredesonderwijs gaat niet over de lieve vrede. Nee, het gaat over vrede die dynamisch is, moedig en kleurrijk. Vrede, die in staat is veerkrachtig en open te blijven ook bij onvrede, haat en onwetendheid. Een vrede die niet passief is maar responsief. Een vrede die betrokken en compassievolle actie mogelijk maakt. Deze vrede vraagt allereerst om een innerlijk proces. Een proces waarbij we de grote instinctieve krachten erkennen die in ons allemaal spelen. Neuro-sensitieve kennis kunnen we hierbij goed gebruiken!

Wat is neuro-sensitieve kennis?

Neuro-sensitieve kennis helpt ons om eerlijk onder ogen te zien, welke instinctieve krachten in ons werkzaam zijn en hoe ze ons bewustzijn kleuren. Hierdoor krijgen we toegang tot onze instinctieve intelligentie en leren we ermee samen te werken i.p.v. ermee te strijden. We leren onder ogen te zien dat wij het potentieel van goed en kwaad in ons dragen, en wat dit te maken heeft met onze miljoenen jaar oude evolutionaire erfenis.

7 lessen in vrede

In deze reeks van meditaties maak je kennis met een aantal ‘natuurwetten’ die bij ons mensen kan leiden tot oorlog of tot vrede. Tot strijd of tot het integreren van strijd in een groter en integratief bewustzijn. Iedere meditatie onderzoeken we een van deze natuurlijke wetmatigheden.  Daarna gaan we samen in stilte mediteren, waarbij we uitgenodigd worden om dieper te kijken naar onze eigen beleving van het thema. De avond wordt afgesloten door een deelronde, voor degenen die dat willen.

Voel je vrij om één, meerdere of alle meditaties bij te wonen naar gelang je behoefte.

Thema’s zijn o.a.:

Onze instinctieve intelligentie
Samenwerken met ons brein
Het autonome zenuwstelsel – ons zintuig voor veiligheid
Strijd transformeren naar levendigheid
Neuroplasticiteit en de kracht van vriendelijkheid
De wonderlijke potentie in kwetsbaarheid
Voorbij de ‘lieve vrede’

Een vredig bewustzijn is het begin van een vredige wereld!
Neuro-sensitieve kennis helpt ons hierbij!

Doe je mee?

Data: (3, 10, 17 en 24 november) 8, 15 en 22 december.

Meditatiebegeleider:
Dorle Lommatzsch

Je kunt je direct aanmelden  Meld je aan