Je bekijkt nu 8-weken training Trauma-Sensitieve Mindfulness, start 19 april

8-weken training Trauma-Sensitieve Mindfulness, start 19 april

Evenementen details

Locatie
Academie voor Open Bewustzijn,
ONLINE
online

Datum/Tijd
19 apr 24 - 28 jun 24 / 13:00 - 15:30

Categorieën

Labels Interpersoonlijke neurobiologie, Mindfulness


8-weken training Trauma-Sensitieve Mindfulness

Ben jij bekend met mindfulness en heb je interesse in een training die rekening houdt met trauma? Of ben jij een professional die met mindfulness werkt en wil je trauma-geïnformeerd leren werken?

In beide gevallen is de 8-weken training Trauma-Sensitieve Mindfulness een mooi begin!

Wat is trauma eigenlijk?
Hier de definitie: trauma is een overweldigende ervaring, die niet verwerkt is.

Trauma: een deel van ons leven

Trauma gebeurde door onze hele geschiedenis heen, gebeurt vandaag en zal ook in de toekomst plaatsvinden. In die zin is trauma een deel van het leven. Het goede nieuws is dat we ook de kennis over trauma-heling in ons DNA dragen. Want het feit dat jij en ik nu leven is het bewijs dat onze ouders en grootouders trauma overleefd hebben.

Mindfulness en trauma

Een mindfulness-training is een zegen voor velen. Maar niet in alle gevallen werkt mindfulness goed. Dat heeft soms met niet verwerkt trauma te maken.

Theoretische en meditatieve verkenning

In deze 8-weken online training nemen wij je stap voor stap mee in Trauma-sensitieve Mindfulness. Je maakt kennis met een trauma-sensitieve bodyscan. Je leert je lichaam, je emoties en je denken in de veilige modus te zetten om van hieruit genoeg veerkracht te ontwikkelen om stress te verwerken, die ooit teveel was.

Veiligheid en vertrouwen in relaties

Een van de gevolgen van niet-verwerkte stress is dat we vaak ongemak ervaren in relaties. Daarom maken we in deze cursus ook kennis met ons wij-zintuig en leren hoe we onszelf en de ander(en) in veiligheid en vertrouwen (opnieuw) kunnen ontmoeten. Dit alles op basis van neurowetenschappelijke onderbouwing en eeuwenoude kennis, die elkaar aanvullen en ondersteunen in een proces waarin we weer kunnen ervaren dat we heel zijn.

Let op: bij aanmelding ontvang je ook een vragenlijst. Graag het formulier zo spoedig mogelijk ingevuld terug mailen. Dan weten we of deze 8-weken-training voor jou passend is en goed aansluit bij jouw huidige leerproces.

Deelnemers aan het woord

“De cursus Trauma-Sensitieve Mindfulness kwam voor mij op het juiste moment. Het heeft me doen inzien hoe belangrijk veiligheid voor mijn gezondheid is. Ik heb handvatten gekregen om mezelf te reguleren naar een gevoel van welbevinden, wat mijn veerkracht vergroot. Het deelnemen in een groep, het groepsgevoel, heeft hier ook aan bijgedragen. Dorle en Linda creëren een mooie veilige sfeer in de online cursussen.” Monique de Boer

“Ik was er al een tijd geleden achtergekomen dat people-pleasing eigenlijk een traumareactiepatroon is (de 4e ‘f’, naast fight, flight & freeze: de fawn-response) en ik had door dat ik op lichaamsvlak zou moeten werken om mezelf uit die jarenlange ’stuck state’ te halen, te ontdooien en te helen. 
Ik geloof niet dat deze cursus Trauma-Sensitieve Mindfulness ‘zomaar’ op mijn pad kwam. Het was exact wat ik nodig had. Een sterk staaltje van synchroniciteit.”
Adinda Cocquyt, traumageïnformeerde opvoedcoach
www.adindacocquyt.be

Wil je je alvast oriënteren op het thema?
e book
Ga dan naar onze webshop en download het e-book Trauma-sensitieve Mindfulness
 

Docent:

Dorle Lommatzsch      
Dorle Lommatzsch      

Data: 19 en 26 april, 10, 24 en 31 mei, 7, 14 en 28 juni
Tijd: vrijdagmiddag van 13.00 uur tot 15.30 uur
Kosten: € 495

Wil je eerst overleggen of deze training passend is?
Plan dan hier zelf een bel-afspraak in met Dorle Lommatzsch.
Gesprek inplannen

Of meld je direct aan:
Meld je aan