De Polyvagaaltheorie bij mindfulness, online introductie 27 augustus

Evenementen details

Locatie
Academie voor Open Bewustzijn,
ONLINE
online

Datum/Tijd
27 aug 21 / 09:30 - 11:00

Categorieën

Labels Interpersoonlijke neurobiologie, mindfulness in relaties, Polyvagaaltheorie


Wat is de polyvagaaltheorie?

En wat heeft de polyvagaaltheorie ons te bieden als we mindfulness beoefenen?

Het antwoord is simpel: Door de polyvagaaltheorie kunnen we verklaren hoe en waarom lichaamsbewustzijn werkt. Mindfulness krijgt hierdoor een neurowetenschappelijke onderbouwing. De polyvagaaltheorie beschrijft  de werking van ons autonome zenuwstelsel, waarbij we onze omgeving lezen op veilige en onveilige tekenen. We krijgen inzicht in de intelligentie van onze instinctieve erfenis die door miljoenen jaren heen gevormd is. We leren onze ‘sociale automatische piloot’ kennen. En …we leren dat we andere keuzes kunnen maken, als we hiervan mindful bewust zijn.
In deze online-training geven we een introductie in de polyvagaaltheorie. Je krijgt theoretische uitleg in combinatie met ervaringsgerichte oefeningen en meditaties, waarbij je de werking van het autonome zenuwstelsel aan den lijve kunt ondervinden. Als mindfulness-beoefenaar en mindfulness-begeleider blijkt dit zowel nuttige kennis te zijn als ook waardevol gereedschap om onszelf en anderen verfijnd en afgestemd te begeleiden.

Na de training is de polyvagaaltheorie niet meer abstract maar een levende werkelijkheid!

Wil je je alvast wat oriënteren op dit thema?
Lees dan deze blogs:

 

Hier drie deelnemers aan het woord:

“Ik had er al verschillende dingen over gelezen maar het kreeg nooit echt gestalte. Maar je hebt gelijk: het is heerlijke stof om te begrijpen en als je het ervaart is de theorie een eitje.”

“Nadat ik de workshop over de polyvagaaltheorie heb gevolgd heb ik al met 4 cliënten de oefening gedaan die je ons leerde. Zo mooi wat er gebeurt. Ik ben je zo dankbaar.” Dieneke, Ergotherapeute

Een tijdje terug volgde ik bij jullie een webinar over Trauma-Sensitieve Mindfulness.  Jullie uitwerking van de enkele ladder van Deb Dana naar de dubbele trap vind ik zo helder en bruikbaar.”
Annemiek Grijpma
Gezondheidspsycholoog en Heartmath therapeut

 

Docent: Dorle Lommatzsch

Kosten: Geen

Je kunt je hier direct aanmelden:
27 augustus is helaas VOL, je kunt je wel aanmelden voor 25 september via onderstaande knop.

Meld je aan

Geplaatst in Light.