Je bekijkt nu De Polyvagaaltheorie in je werk als therapeut, introductie 26 mei

De Polyvagaaltheorie in je werk als therapeut, introductie 26 mei

Evenementen details

Locatie
Academie voor Open Bewustzijn,
ONLINE
online

Datum/Tijd
26 mei 23 / 09:30 - 11:00

Categorieën

Labels Interpersoonlijke neurobiologie, mindfulness in relaties, Polyvagaaltheorie


Wat heeft de polyvagaaltheorie ons te bieden in een therapeutische setting?

En waarom is mindfulness hierbij zo’n wezenlijk gereedschap?

In deze introductie krijg je eest een korte inleiding in de Polyvagaaltheorie. Van hieruit richten we ons op de toepassing van de theorie in een therapeutische setting. We onderzoeken ook welke rol mindfulness hierbij kan spelen.

De essentie van de Polyvagaaltheorie

De Polyvagaaltheorie beschrijft  de werking van ons autonome zenuwstelsel, waarbij we onze omgeving lezen op veilige en onveilige tekenen. We krijgen inzicht in de intelligentie van onze instinctieve erfenis die door miljoenen jaren heen gevormd is. We leren het gedrag van onze cliënten te zien in het licht van oeroude overlevingsstrategieën. We worden hierdoor helderder in het waarnemen én begeleiden van de essentie van het probleem waar onze cliënt mee worstelt.  

Een gouden combinatie

Door kennis over het functioneren van het autonome zenuwstelsel ontstaat begrip en respect voor de noodzaak van overlevingsstrategieën. De kennis over het autonome zenuwstelsel geeft ons daarnaast de mogelijkheid de oorspronkelijke gezondheid en veerkracht aan het licht te brengen en te versterken.  We leren onze cliënt trefzeker te begeleiden naar meer welzijn en veerkracht.

De Polyvagaaltheorie geeft ons verfijnde en  verdiepende kennis. De principes van mindfulness helpen ons dit direct in te zetten in therapie en coaching.
De combinatie is goud waard!

Wil je je alvast oriënteren op dit thema?
Lees dan deze blogs:
Mindfulness in relaties – De eerste stap: aanwezig zijn
De drie dimensies van het Wij
Veiligheid en de vagebond

Deelnemers aan het woord:

De oefening die we deden kan ik gelijk toepassen bij mijn cliënten. Bijna iedereen kampt met het thema onveiligheid en het is fijn om te weten dat je ook naar veiligheid kunt navigeren”.

“Nadat ik de workshop over de polyvagaaltheorie heb gevolgd heb ik al met 4 cliënten de oefening gedaan die je ons leerde. Zo mooi wat er gebeurt. Ik ben je zo dankbaar.” Dieneke, Ergotherapeute

Docent Mindfulness Dorle Lommatzsch

Docent: Dorle Lommatzsch

Kosten: Geen

Je kunt je hier direct aanmelden:

Meld je aan