Je bekijkt nu De Polyvagaaltheorie – toepassingen bij mindfulness, introductie 8 april

De Polyvagaaltheorie – toepassingen bij mindfulness, introductie 8 april

Evenementen details

Locatie
Academie voor Open Bewustzijn,
ONLINE
online

Datum/Tijd
08 apr 23 / 09:30 - 11:00

Categorieën

Labels Interpersoonlijke neurobiologie, mindfulness in relaties, Polyvagaaltheorie


Wat heeft de polyvagaaltheorie ons te bieden bij het beoefenen van mindfulness?

En wat heeft de polyvagaaltheorie ons te bieden als we mensen vanuit mindfulness begeleiden?

In deze introductie krijg je een korte inleiding in de Polyvagaaltheorie en richten we  ons vervolgens op de toepassing van de theorie bij mindfulness. (Voor een uitgebreide uitleg doe de introductie ‘Wat is de polyvagaaltheorie?)
De Polyvagaaltheorie beschrijft de werking van ons autonome zenuwstelsel, waarbij we onze omgeving lezen op veilige en onveilige tekenen. We krijgen inzicht in de intelligentie van onze instinctieve erfenis die door miljoenen jaren heen gevormd is. We leren onze ‘sociale automatische piloot’ kennen. En …we leren dat we andere keuzes kunnen maken, als we hiervan mindful bewust zijn.
In deze online-training krijg je inzicht hoe kennis over het functioneren van ons autonome zenuwstelsel prachtig samenwerkt als we mindful onze ervaringen leren kennen, onderzoeken en sturen in een richting die bijdraagt aan welzijn en veerkracht. De Polyvagaaltheorie geeft ons verfijnde en verdiepende kennis. De principes van mindfulness helpen ons dit direct in te zetten bij bewustzijnsonderzoek.

Als mindfulness-beoefenaar én als mindfulness-trainer blijkt dit zowel nuttige kennis te zijn als ook waardevol gereedschap om onszelf en anderen te begeleiden.

Wil je je alvast wat oriënteren op dit thema?
Lees dan deze blogs:
Mindfulness in relaties – De eerste stap: aanwezig zijn
De drie dimensies van het Wij
Veiligheid en de vagebond

Deelnemers aan het woord:

De oefening die we deden kan ik gelijk toepassen bij mijn cliënten. Bijna iedereen kampt met het thema onveiligheid en het is fijn om te weten dat je ook naar veiligheid kunt navigeren”. 

“Nadat ik de workshop over de polyvagaaltheorie heb gevolgd heb ik al met 4 cliënten de oefening gedaan die je ons leerde. Zo mooi wat er gebeurt. Ik ben je zo dankbaar.” Dieneke, Ergotherapeute 

Docent Mindfulness Dorle Lommatzsch

Docent: Dorle Lommatzsch

Kosten: Geen

Je kunt je hier direct aanmelden:

Meld je aan