Je bekijkt nu Het dagelijkse gezicht van trauma, introductie 9 december

Het dagelijkse gezicht van trauma, introductie 9 december

Evenementen details

Locatie
Academie voor Open Bewustzijn,
ONLINE
online

Datum/Tijd
09 dec 22 / 09:30 - 11:00

Categorieën

Labels Interpersoonlijke neurobiologie, Trauma-sensitieve mindfulness


De ‘gewoonheid’ van trauma

Als we het woord ‘trauma’ horen, dan denken we vaak aan eenmalige, verschrikkelijke gebeurtenissen: een ongeluk, een plotseling verlies, een ervaring van geweld. We zijn er minder van doordrongen dat trauma wellicht veel ‘gewoner’ is dan we denken. Dat het veel frequenter voorkomt dan we denken. En dat de gevolgen van trauma misschien ons alledaagse gedrag in een veel grotere mate bepalen dan we weten.

Als we het dagelijkse gezicht van trauma willen leren herkennen en begrijpen, dan is het belangrijk om te weten wat trauma in essentie is. Hier de definitie:

Trauma is een overweldigende ervaring, die we niet hebben kunnen verwerken.

In deze online training nemen we je mee in een verkenning van de tekenen van trauma, die we in onze huidige tijd wellicht als normaal beschouwen maar die het niet zijn. Denk bij voorbeeld aan haastig gedrag, zwart-wit denken, de normaliteit van het gebruik van drugs en alcohol…dit allemaal kun je begrijpen vanuit de huidige kennis over trauma en de prachtige inzichten vanuit de polyvagaaltheorie.

Een boeiende materie die ook vanuit mindfulness en de boeddhistische psychologie belicht zal worden. We gaan dit thema zowel theoretisch als ervaringsgericht onderzoeken. 

Doe je mee?

Wil je hierover alvast wat lezen?
Lees dan de blog met het thema ‘Haast – het dagelijkse gezicht van trauma’.

DOCENT: Dorle Lommatzsch

Kosten: Geen

Je kunt je hier direct aanmelden:   Meld je hier aan