Meditatie en Circle of Peace

Evenementen details

Locatie
Praktijk Dorle Lommatzsch,
Hoogvensestraat 89
5017CB Tilburg

Datum/Tijd
09 dec / 09:00 - 11:30

Categorieën

Labels meditatie, mindful luisteren, mindful spreken, vredesonderwijs


Vrede kunnen we leren!

Vrede is een werkwoord!

Welke praktische stap kunnen we vandaag zetten?

 

De Academie wil actief bijdragen aan vredesonderwijs. Daarom nodigen wij je uit om op deze zondagochtend je aandacht te richten op vrede. Vrede in jezelf door meditatie, en vrede samen met anderen door de Circle of Peace.  Wat houdt dat in?

 

Meditatie

Boeddhistische psychologieHet eerste uur besteden we aan stille zitmeditatie, voorafgegaan door meditatief bewegen. We worden uitgenodigd om thuis te komen bij onszelf in de gemeenschap van anderen.

 

 

 

Circle of Peace

Mindful CoachgesprekHet tweede gedeelte van de ochtend ontmoeten we elkaar door mindful naar de anderen te luisteren en mindful te spreken. We verdiepen ons in de kunst van mindful luisteren en spreken.

In de Circle of Peace werken we met vragen, die we aan elkaar stellen. Door drie vragen willen we onszelf, de ander en onze wereld dieper leren begrijpen. De vierde vraag helpt ons een stap te zetten om daadwerkelijk actief een bijdrage te leveren aan vrede in onze wereld.

 

De vier vragen:

 

Is er iets waarvoor jij dankbaar bent?

Voor een onderzoek naar vrede is veel moed nodig. Het gaat namelijk ook over onvrede, en misschien zelfs over oorlog. In onszelf, buiten onszelf. Om dit uitdagend onderzoek een veilige bedding te geven, moeten we ons eerst gunnen het goede in ons leven te genieten en te waarderen. Je richten op dankbaarheid is daarbij een kostbare hulpbron.

Wat doet je pijn, in jezelf, in je leven, in de wereld?

Als we pijn, angst of woede voelen dan ervaren we ook eenzaamheid. We voelen ons op de een of andere manier alleen en in de steek gelaten. Door onze  pijn, angst of woede met anderen te delen, brengen we al het eerste element van heling in onze belevingswereld. Daar, waar we het opgegeven hebben om te delen, is nu weer een luisterend oor.  We leren onszelf dieper aan te raken in de getuigenis van de luisteraars. We ervaren heling binnen de gemeenschap.

Wat is je droom? Voor jezelf? Voor de wereld?

In pijn, angst en woede zit enorm veel levenskracht. Door de vraag naar onze droom, kan de ervaring van ons lijden tot een kracht transformeren. Een drijfveer om een toekomst te scheppen die we écht willen. Dat begint altijd met een droom. Bij deze vraag wordt je uitgenodigd om je stoutste fantasieën toe te staan, niet te letten op haalbaarheid, en dit te delen met anderen.

Welke kleine stap kun je vandaag zetten, om dichter bij de verwezenlijking van je droom te komen?

Als jij jezelf je eigen droom toestaat, dan denk je groot. Om onze grote droom te verwezenlijken moeten we leren om klein te handelen. Dat wil zeggen: realistisch, inventief en praktisch. Wat kan ik dagelijks doen? Wat wil ik de komende week in gang zetten? Hoe ziet dat concreet uit? Wanneer doe ik het? Met wie? Heb ik hierbij steun nodig?

 

Praktisch

Zondag 18 november startten we met een try-out. Dit is onze vierde  en laatste bijeenkomst. Begeleiding door Dorle Lommatzsch en andere teamleden. Vanaf januari bieden we deze activiteit aan in samenwerking met het Zonnelicht.

 

Je bent van harte uitgenodigd!

Er wordt een bijdrage van € 5 gevraagd voor de onkosten.

Je kunt je hier aanmelden. (De factuurgegevens gebruiken we bij deze activiteit niet voor een factuur maar als contactgegevens)

Aanmelden voor:

Ik wil me hierbij aanmelden voor de workshop:

Datum workshop/evenement

Persoonlijke gegevens

Voornaam

Achternaam

E-mail adres

Telefoonnummer

Factuurgegevens:

Factuuradres

Postcode

Plaats

Afronding:

Eventuele opmerkingen

[recaptcha]

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen
Met de nieuwsbrief blijf je op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen rondom de Academie voor Open Bewustzijn

Lees de voorwaarden

Geplaatst in Light.