Mindfulness bij rouwbegeleiding

Evenementen details

Locatie
St. Padma Zeeland,
Verwerijstraat 51a
4331 TB Middelburg

Datum/Tijd
25 okt / 09:30 - 16:00

Categorieën

Labels brein, Mindfulness, rouwverwerking


Voor wie?

Een ieder die zich op vrijwillige of professionele basis bezig houdt met het begeleiden van mensen met een verlieservaring.

 

Wat houdt de workshop in?

In deze workshop  onderzoeken we  hoe we onszelf en anderen kunnen opvangen bij een ingrijpende verlieservaring. We leren onze eigen veerkracht te versterken terwijl we anderen begeleiden bij moeilijke of zelfs schokkende ervaringen. Dat is een hele kunst. Mindfulness en kennis over het brein helpen ons hierop meer zicht te krijgen. Wat houdt mindfulness in?

Mindfulness is een eenvoudige aandachttraining. Een training die ons helpt om evenwichtig en creatief om te gaan met de uitdagingen in ons leven. We leren meer veerkracht te ontwikkelen in stressvolle situaties. Het gevolg is dat we onszelf beter leren reguleren, wat een positief effect heeft op onze omgeving. Bovendien is onze eigen stabiliteit, rust en positieve uitstraling niet alleen fijn voor onszelf maar nodigt ook de ander uit om te kalmeren, zich opnieuw veilig te voelen en samen te werken. De communicatie wordt vanzelf beter. Het zelfvertrouwen en vertrouwen in de ander nemen toe.

 

Docent: Dorle Lommatzsch

Dorle Lommatzsch geeft sinds 1998 les in mindfulness op basis van breintraining. Zij is hoofddocent en oprichter van de Academie voor Open Bewustzijn in Tilburg. www.openbewustzijn.nl
. Haar werk is geïnspireerd door de verbazingwekkende overeenkomsten tussen de nieuwe ontdekkingen in de neurowetenschappen en de eeuwenoude kennis uit de oosterse psychologie.

 

Kosten en inschrijven:

€ 60,- (breng je een collega mee dan betalen jullie elk € 50,-). 
Zelf een lunchpakketje meenemen. Voor koffie, thee en soep wordt gezorgd. Inschrijven is mogelijk via het contactformulier op www.zeeuwsverlies.nl.

 

Details inschrijving:

De aanmelding is definitief nadat het bedrag van € 60,- (of indien van toepassing € 100,- voor 2 personen) is bijgeschreven op rekeningnummer NL93RABO0136692915 t.n.v. penningmeester Zeeuws Verlies onder vermelding van ‘workshop Dorle’, plaats en naam/namen van de deelnemer(s). Plaatsing gebeurt in volgorde van aanmelding en betaling. Aanmelding sluit 27 september 2019. Bij verhindering vindt geen teruggaaf plaats. U kunt wel iemand anders in uw plaats laten gaan. U ontvangt een bevestiging voor deelname.

 

Verdere inlichtingen: info@zeeuwsverlies.nl of tel. 06 3037484


 

Gratis parkeergelegenheid aan de Oude Veerseweg 1 Middelburg (650 m lopen). OV 1,2km lopen vanaf NS station.

Schrijf je hier direct in!

Geplaatst in Light.