Mindfulness en Geweldloze Communicatie

Evenementen details

Locatie
Trainingscentrum Intentie-IS-Essentie,
Weverstraat 1
4204 CA Gorinchem          

Datum/Tijd
19 sep 20 / 10:00 - 17:00

Categorieën

Labels Geweldloze Communicatie, Mindfulness


  • Wil jij in jouw (werk)relaties meer tools om constructief en creatief met conflict om te gaan?
  • Zoek jij naar wegen om mensen te begeleiden die verstrikt zijn in oordelen, verwijt of klachten?
  • Heb jij affiniteit met mindfulness?

Dan is deze training iets voor jou!

 

 

Mindfulness en Geweldloze Communicatie

Als we mindfulness combineren met Geweldloze Communicatie dan staat ons een rijk pallet aan verbindende communicatie ter beschikking, die vredige én dynamische communicatie mogelijk maakt.

De basishouding van mindfulness is een zegen als we die ook leren toepassen in onze communicatie. Geweldloze communicatie in combinatie met mindfulness is een eenvoudige en effectief gereedschap om verwijten, klachten en oordelen als het ware te composteren naar vruchtbare (relatie)grond.

 

Welke thema’s komen aan de orde?

Veilige aandacht is de basis waarop we leren en floreren. Via mindfulness leren we onszelf en de ander in de veilige modus te zetten. Een nodige eerste stap, willen we ‘hete hangijzers’ in een conflict een goede start en bedding geven. We zullen ontdekken dat op basis van veiligheid communicatie-tools vanzelf goed gaan. We gaan samen praktisch hiermee oefenen.

 

Geweldloze communicatie in een opstelling

Van hieruit zullen we de vier communicatiestappen van Geweldloze Communicatie – waarneming, gevoel, behoefte en verzoek – middels een opstelling verkennen. Dat doen we terwijl we ons uitnodigen tot een aandacht die mindful is: open, benieuwd, niet oordelend, verankerd in lichaam, in het hier en nu. Elk stap van Geweldloze Communicatie krijgt daardoor verdieping. De relationele waarneming wordt verfijnd en verbonden met heldere lichamelijke gewaarwordingen. Ook dat gaan we samen oefenen en zelf ondervinden.

Het zal verrassend zijn, wat we ontdekken! Prachtig om de innerlijke houding van mindfulness te verbinden met een communicatie die zowel eigenheid als universele menselijkheid honoreert!

 

De trainer Dorle Lommatzsch

 

Datum: 19 september
Kosten:
€135
Breng een collega mee en ontvang € 40 korting

Mocht je door de huidige omstandigheden financieel krap zitten, neem dan contact op voor spreiding van betaling of enige korting. We denken graag met je mee!

Wil je eerst een oriënterend gesprek plan dan zelf een afspraak in:    Gesprek inplannen 
 
Wil je je direct aanmelden, klik dan op deze button:   Meld je aan 
Geplaatst in Medium.