Workshop Mindfulness en Geweldloze Communicatie

Evenementen details

Locatie
Stichting Padma Zeeland,
Verwerijstraat 51a
4331 TB Middelburg

Datum/Tijd
11 mrt / 10:00 - 17:00

Categorieën

Labels Geweldloze Communicatie, Mindfulness


  • Ben jij mindfulness-trainer en benieuwd naar Geweldloze Communicatie?
  • Of ben jij getraind in Geweldloze Communicatie en benieuwd naar wat mindfulness hieraan kan toevoegen?

Dan is deze training iets voor jou!

 

Wat houdt de training in?

Geweldloze communicatie richt de aandacht op vier gebieden: waarneming, gevoel, behoefte en verzoek.

Ook mindfulness richt de aandacht op  waarneming en gevoel, maar heeft daarnaast uitgesproken aandacht voor lichaamswaarnemingen en adem. Ook richt mindfulness zich op het waarnemen  van gedachten maar schenkt alleen indirect aandacht aan behoeften en verzoek (en de concrete actie die hieruit voort zou kunnen komen). Daarnaast leren we in mindfulness overzicht te houden over de aandachtsprocessen en wordt je uitgenodigd om open, vriendelijke en niet-oordelende aandacht te ontwikkelen.

 

Wat gebeurt er als we mindfulness combineren met Geweldloze Communicatie?

Hiervoor verdiepen we ons eerst in de communicatie op basis van mindfulness. Mindfulle andacht is veilige aandacht. Veilige aandacht is de basis waarop we leren en floreren. We onderzoeken daarbij hoe ons lichaam en brein veiligheid of onveiligheid opmerkt. We leren wegen om ons in de veilige modus te zetten. Dit is een eerste stap die een basis legt voor mindful communiceren. We zullen ontdekken dat op basis van veiligheid en hoop communicatie-tools vanzelf goed gaan. We gaan samen praktisch hiermee oefenen.

 

Geweldloze communicatie in een opstelling

Van hieruit zullen we de vier gebieden van Geweldloze Communicatie (GC) middels een opstelling onderzoeken. Hiervoor gebruiken we kaarten die we op de grond leggen. Op die kaarten gaan we een voor een staan. Dat doen we terwijl we ons uitnodigen tot een aandacht die mindful is: open, benieuwd, niet oordelend, verankerd in lichaam, in het hier en nu. Elk gebied van GC krijgt daardoor verdieping. De waarneming wordt verfijnd en verbonden met heldere lichamelijke gewaarwordingen. Ook dat gaan we – na een demonstratie – samen oefenen en zelf ondervinden.

Het zal verrassend zijn, wat we ontdekken! Prachtig om de innerlijke houding van mindfulness te verbinden met een communicatie die zowel eigenheid als universele menselijkheid honoreert!

 

De trainer

Dorle Lommatzsch geeft sinds 1998 les in mindfulness op basis van breintraining. Zij is hoofddocent en oprichter van de Academie voor Open Bewustzijn. Sinds 2010 geeft zij leiding aan de opleiding Mindful Coachen en de opleiding Mindful Management. Haar werk is geïnspireerd door de verbazingwekkende overeenkomsten tussen de nieuwe ontdekkingen in de neurowetenschappen en de eeuwenoude kennis uit de oosterse psychologie.

 

Kosten: €135. Breng een collega mee en betaal samen € 200.

Voor koffie en thee wordt gezorgd. Breng wel zelf je lunch mee!

Aanmelden via Rian Coumou, info@liberowalcheren.nl of tel: 06-46588324

De aanmelding is definitief nadat het bedrag van € 135,- (of indien van toepassing € 100,- wanneer 2 personen zich aanmelden ) is bijgeschreven op rekeningnummer NL39ABNA0495383805t.n.v. H.C.Coumou onder vermelding van ‘workshop Mindfulness en Geweldloze communicatie.’, plaats en naam/namen van de deelnemer(s). Plaatsing gebeurt in volgorde van aanmelding en betaling. Aanmelding sluit 1 maart  2020. 

Bij verhindering vindt geen teruggaaf plaats. Je kunt wel iemand anders in jouw plaats laten gaan. Je ontvangt een bevestiging voor deelname. 
Op verzoek verstrekt Dorle een certificaat van deelname.

 

Verdere inlichtingen: Rian Coumou:  info@liberowalcheren of rcoumou@gmail.com

Gratis parkeergelegenheid aan de Oude Veerseweg 1 Middelburg (650 m lopen). OV 1,2 km lopen vanaf NS station Middelburg 

Geplaatst in Medium.