Mindfulness en neurowetenschappen voor mindfulness-trainers

Evenementen details

Locatie
Centrum Zijnsoriëntatie,
Utrechtseweg 133
3702 AC Zeist

Datum/Tijd
01 okt / 09:30 - 13:00

Categorieën

Labels brein, Mindfulness, Neurowetenschappen


De neurowetenschappelijke onderbouwing van mindfulness

Wil je weten wat er in je brein gebeurt tijdens meditatie? Ben je nieuwsgierig naar de neurowetenschappelijke achtergrond van je mindfulness- of compassietraining? Zou je deze kennis willen inzetten in je lessen?

 

Effect op de hersenen

De huidige neurowetenschappen ondersteunen wat we door meditatie-ervaringen al lang weten: door meditatie worden we slimmer, meer empathisch en efficiënter. Door mindfulness dagelijks toe te passen werken onze rechter en linker hersenhelft beter samen, maar ook de drie verticale lagen in ons brein: de hersenstam, het limbische systeem en de neocortex.

 

Praktische vertaling voor je lessen

In deze workshop maak je kennis met eenvoudige neurowetenschappelijke verklaringen die de werking van mindfulness en compassie ondersteunen. Vanuit de theoretische uitleg gaan we praktisch oefenen om deze kennis in te zetten in je trainingen en meditatie-begeleiding. We leren neurowetenschappelijke kennis aan te bieden, als je deelnemers hebt die sceptisch zijn en mindfulness zweverig vinden.

Deze uitleg motiveert de meest rationele deelnemer om haar/zijn ogen te sluiten en te gaan mediteren.

 

Aanmelding:
Aanmelding is alleen mogelijk voor mindfulness- en compassietrainers. Meld je aan via deze link of mail direct naar harriet@verenigingvoormindfulness.nl
Geplaatst in Medium.