Je bekijkt nu Nascholing voor de Trauma-Sensitieve Mindfulness Therapeut

Nascholing voor de Trauma-Sensitieve Mindfulness Therapeut

Evenementen details

Locatie
Het Zonnelicht,
Lanciersstraat 90 G
5017 CT Tilburg

Datum/Tijd
02 sep 23 - 03 sep 23 / 10:00 - 17:00

Categorieën

Labels


Jij hebt deelgenomen aan een van onze eerste groepen tot Trauma-Sensitieve Mindfulness Therapeut. (Weet je het al? De opleiding is nu erkend als nascholing door de VMBN).

Intussen zijn er wezenlijk vernieuwingen en toevoegingen ontstaan. Het ‘lerende wij-veld’ deed zijn werk en hierdoor is er heel wat leerstof bijgekomen. Prachtige werkvormen en inzichten die het werken met trauma-sensitieve mindfulness nog mooier maken.
Om de nieuwe ontwikkelingen ook aan te bieden aan de deelnemers van de eerste twee groepen (MCIII en TSMO1) zijn er nu twee extra nascholingsdagen:

2 en 3 september 2023 in Tilburg in het Meditatiehuis Het Zonnelicht.

Thema 1e dag:
Met Feldenkrais en de oerhulpbronnen mindful werken.  We leren hierbij 5 oerhulpbronnen kennen die de basis vormen voor veiligheid, ook bij trauma. We leren dit toe te passen in fase 1, 2 en 3 bij trauma-sensitieve mindfulness begeleiding.
Wil jij je alvast inlezen in het thema? Start dan met deze blog  De oerhulpbron aarde (de eerste van een serie van zeven blogs over de oerhulpbronnen en neuro-sensitieve mindfulness).

Thema 2e dag:
Een basisdag over dissociatie. In de trauma-sensitieve begeleiding leren we te werken met verschillende delen, die vaak tegengestelde belangen, behoeften en wensen hebben. Bij trauma hebben we daarnaast ook delen die helemaal niet meer in beeld zijn, omdat ze veilig ‘opgeborgen’ zijn. Of die we alleen vaag voelen en waarvan we niet meer weten wat voor belangen, behoeften en wensen hier leven.
Ook de uitdrukking van deze delen in het autonome zenuwstelsel hebben weer een heel eigen manier om zich in het lichaam en in onze energie te manifesteren.
We brengen afgesplitste delen in kaart, die weer omringt zijn door andere delen, verkennen deze en leren ze opnieuw met elkaar samen te werken.

Docent:

Dorle Lommatzsch

Data: 2 en 3 september

Tijd: 10:00 tot 17:00

Plaats: Lanciersstraat 90G
5017 CT Tilburg

Kosten: € 420 (met korting € 336)

Mocht dit bedrag voor jou een bezwaar zijn, dan kun je bij aanmelding gebruikmaken van een kortingscode. Vul bij aanmelding de code 20%korting in en  jij ontvangt de korting.

Wil je eerst overleggen wat voor jou passend zou zijn? Plan dan zelf hier een belafspraak in met Dorle.

Gesprek inplannen

Je kunt je hier direct aanmelden:
Meld je aan

Verdiepingsdagen
voor alle Trauma-Sensitieve Mindfulness Therapeuten

Door de deelname aan de twee lesdagen op 2 en 3 september ben je optimaal voorbereid voor het volgende:

In 2024 is er een extra module van 4 dagen over o.a. dissociatie en het werken met aanraking als verdieping van jouw trauma-sensitief vakmanschap.

Data: 20/21 januari 2024 en 13/14 april 2024

Heb je interesse: noteer het alvast in je agenda. Binnenkort is aanmelding hiervoor mogelijk.