Je bekijkt nu Neuro-Sensitief Spreken, introductie 29 juni

Neuro-Sensitief Spreken, introductie 29 juni

Evenementen details

Locatie
Academie voor Open Bewustzijn,
ONLINE
online

Datum/Tijd
29 jun 23 / 19:30 - 21:00

Categorieën

Labels


DE KUNST VAN NEURO-SENSITIEF SPREKEN
We nemen ons vermogen om te spreken meestal voor lief. Terwijl ons talent tot spreken een van de meest kostbare werktuigen is die we ter beschikking hebben in ons samenleven met anderen. Het delen van onze innerlijke wereld met een vriend of oefenpartner brengt ons bewustzijn in beweging en tot ontwikkeling. In de ruimte van spreken en luisteren die we samen scheppen ontstaan vaak kleine en grote wonderen.

We hebben de ander nodig om gehoord te worden. Als de ander ons in betrokkenheid ontvangt ervaren we dat het veilig en vervullend is om onszelf in de wereld uit te drukken. Door de luisterende aanwezigheid van de ander worden we meer wie we in wezen zijn.

ONS SOCIALE ZENUWSTELSEL

Spreken is niet alleen een psychologisch proces. Het is ten diepste een proces waarin onze fysiologische en biologische reacties getraind en geprogrammeerd worden. De drager van de fysiologie van sociale veiligheid is ons sociale betrokkenheidsysteem – de ventrale vagus. Je zou de ventrale vagus kunnen beschouwen als een sociaal zenuwstelsel dat ons helpt onze omgeving verfijnd en precies waar te nemen en te beïnvloeden.

In deze workshop leer je meer over dit sociale betrokkenheidsysteem en over sociale veiligheid en wat dit met de polyvagaaltheorie te maken heeft.

Als we mindful leren spreken kunnen we ons oriënteren aan wat we reeds kennen van onze individuele mindfulness-beoefening. We richten onze aandacht op het hier en nu, we zijn bewust van ons lichaam en onze adem. We leren lichaamssensaties, gevoelens en gedachten op te merken. We zijn bereid onze automatische patronen te herkennen en te experimenteren met alternatieven. We nodigen ons uit open en mild al onze ervaringen te bejegenen. En dat…samen in het gesprek met een oefenpartner.

  • Ben je nieuwsgierig hoe je sociale zenuwstelsel werkt?
  • Zou je willen leren hoe je met meer rust én eigenheid jezelf kunt uitdrukken?

Geef je dan op voor deze workshop en leer hoe Neuro-Sensitieve kennis je helpt bij het spreken.

Opleiding Neuro-sensitieve Mindfulness

Onze unieke (12 jaar oude) opleiding met nieuwe naam – Neuro-Sensitieve Mindfulness – Opleiding tot trainer en coach –  biedt allerlei mogelijkheden om neuro-sensitieve mindfulness in je dagelijks leven én in contact met anderen te gebruiken. Deze workshop geeft je een inkijkje in de vele rijke thema’s die de opleiding biedt. Wees welkom deel te nemen!

DEELNEMERS AAN HET WOORD
“Heldere informatie, ervarend op te nemen, heel fijn.”
“Fijne en leerrijke workshop!”
“Dankbaar voor de workshop inspiratie! Mooie ervaring om in je eigen lichaam te blijven tijdens luisteren. Dank je wel!”
“Mooi om het zo te ervaren, geplaatst binnen neurosensitiviteit, fijne docent.” “Dankbaar voor dit onverwacht avondgeluk, fijne duidelijke uitleg en leuke oefeningen.”

Wil je je alvast wat oriënteren op dit thema? Lees dan dit blog: Veiligheid en de vagebond

Docent: Inge Jager

Kosten: Geen

Deze training wordt online aangeboden via Zoom.
Zodra we je aanmelding hebben ontvangen sturen we je de inloggegevens voor zoom met wat uitleg over online deelname.

Meld je aan