Je bekijkt nu Workshop voor gecertificeerde mindfulness trainers – Trauma-Sensitieve Mindfulness

Workshop voor gecertificeerde mindfulness trainers – Trauma-Sensitieve Mindfulness

Evenementen details

Locatie
Academie voor Open Bewustzijn,
ONLINE
online

Datum/Tijd
04 feb 22 / 09:30 - 12:30

Categorieën

Labels


In samenewerking met de Vereniging voor Mindfulness (VVM) bieden we voor alle gecertificeerde mindfulnesstrainers een gratis workshop aan met als thema Trauma-Sensitieve Mindfulness.

Inhoud van de workshop

Als mindfulnesstrainer kunnen we ervan uitgaan dat in elke groep die we begeleiden, ook mensen zijn die met trauma te maken hebben. Met name ontwikkelingstrauma komt veel vaker voor dan we tot nu toe dachten. Zonder kennis over trauma voel je je misschien zoekende hoe je mensen met complexe problematiek kunt begeleiden.

Trauma-geïnformeerd leren werken

Trauma-sensitieve mindfulness helpt je om zicht te krijgen op de achterliggende dynamiek bij trauma. Trauma-sensitieve mindfulness biedt bovendien praktische handvatten deze kennis om te zetten naar ervaringsgerichte (mindfulness)oefeningen en interventies die je zowel in een groep als bij individuele begeleiding kan leren toepassen. In deze workshop bieden we een introductie in dit thema.
Aan het eind van de workshop geven wij een overzicht welke bij- en nascholingen er op het gebied van trauma-sensitieve mindfulness bij de Academie voor Open Bewustzijn te volgen zijn.

 

Ook leden van de VMBN en mindfulnesstrainers zonder beroepsvereniging zijn welkom!

Je kunt je aanmelden via de VVM door op  deze link te klikken