Je bekijkt nu Start opleiding Neuro-Sensitieve Mindfulness – eerste jaar

Start opleiding Neuro-Sensitieve Mindfulness – eerste jaar

Evenementen details

Locatie
Trainingscentrum Intentie-IS-Essentie,
Weverstraat 1
4204 CA Gorinchem          

Datum/Tijd
21 okt 23 - 06 jul 24 / 10:00 - 17:00

Categorieën

Labels


NEURO-SENSITIEVE MINDFULNESS toepassen IN JE WERK?

  • Wil je weten hoe mindfulness in combinatie met breintraining moeiteloos stress vermindert en vitaliteit herstelt?
  • Wil je leren hoe je (werk)relaties kunt laten floreren door mindful te luisteren en te spreken?
  • Wil je dit leren toepassen in neuro-sensitieve begeleiding van de mensen met wie jij werkt?
  • Zowel in een groep als in individuele coaching?

Dan is deze opleiding iets voor jou!

Mindful communiceren, eerste jaar Mindful Coachen

Door Neuro-Sensitieve Mindfulness leren we de tekenen van stress en gemak te lezen bij onszelf én we leren dit op te merken bij anderen. Door Neuro-Sensitieve Mindfulness leren we sensitief te worden voor onze instinctieve intelligentie. Dat gaat met mindfulness op een vanzelfsprekende en eenvoudige wijze: open, mild, vriendelijk en zonder oordeel. De aangeboden mindfulness oefeningen op basis van neurowetenschappelijke kennis leiden je naar verrassende inzichten die jouw natuurlijke eigenheid en potentieel aan het licht brengen. Jouw groeiende zelfkennis resoneert steeds meer met jouw diepste waarden én heeft tegelijkertijd een weldadige werking op de relaties om je heen. Privé én professioneel. De goede zelfzorg op basis van Neuro-Sensitieve Mindfulness blijkt een stevig fundament te zijn voor veerkracht in alle gebieden van je leven. Compassie, vriendelijkheid en welzijn beginnen bij jezelf en krijgen van hieruit gestalte in je (werk)relaties.

Inhoud van het eerste jaar
De opleiding rust op drie pijlers: mindfulness, neurowetenschappen en boeddhistische psychologie. Vanaf les één ben je bezig de aangeboden theorie in de praktijk te brengen via meditatieve werkvormen en mindful communicatie-oefeningen. Je wordt gevoed door kennis, inzicht, en innerlijk onderzoek dat je alleen én samen met je medestudenten verkent.

Je krijgt informatie over de huidige ontwikkeling van mindfulness in gezondheidszorg en maatschappelijk welzijn. Daarnaast krijg je informatie uit de neurowetenschappen die de werking en toepassing van mindfulness en mindful communiceren ondersteunen. Van hieruit ben je in staat een eigen vertaling en een passende vorm te vinden die precies aansluit bij jouw vakgebied.

En het mooiste is: je wordt steeds uitgenodigd om het geleerde te onderzoeken en gewaar te zijn of het voor jou klopt! Je leert en ontvouwt jouw potentieel in groepsverband met individueel maatwerk. Jouw unieke eigenheid in verbondenheid met mensen en situaties om je heen floreert!

Het resultaat

💫 Je hebt inzicht in de basis van de boeddhistische psychologie en weet dit te vertalen naar neuro-sensitieve mindfulness.
💫 Je weet neuro-sensitieve kennis een plek te geven in het werken met meditatieve- en communicatieoefeningen.
💫 Je weet vakkundig, vriendelijk en compassievol te reageren op je eigen en andermans stresspatronen.
💫 Je leert je eigen instinctieve intelligentie kennen en vertrouwen als basis voor mindful zelfonderzoek en als basis voor mindful communiceren.
💫 Je neemt de eerste stappen om mindfulness, de boeddhistische psychologie en neurowetenschappelijke kennis binnen je eigen vakgebied toe te passen in het begeleiden van mensen.
💫 Je ontvangt een certificaat van deelname en mag doorstromen naar het tweede jaar om mindfulnesstrainer (MBCT) en neuro-sensitieve coach te worden.

Lees hier meer over de opleiding

PRAKTISCHE INFORMATIE
Data opleiding 2023-2024
21 oktober, 18 november, 23 december 2023
20 januari , 3 en 24 februari, 23 maart, 13 april, 18 mei, 7 en 8 juni, 6 juli 2024

Docenten
Eerste jaar: Inge Jager

Locatie
Trainingscentrum Intentie-IS-essentie,
Weverstraat 1
4204 CA Gorinchem

 
DOCENT: inge jager
 
Wil je een oriënterend gesprek plan dan zelf een afspraak in of meld je direct aan.