Training Mindfulness en Geweldloze Communicatie

Evenementen details

Locatie
Online,
ONLINE
online

Datum/Tijd
08 jun / 10:00 - 17:00

Categorieën

Labels Geweldloze Communicatie, Mindfulness


  • Wil jij in jouw (werk)relaties meer tools om constructief en creatief met conflict om te gaan?
  • Zoek jij naar wegen om mensen te begeleiden die verstrikt zijn in oordelen, verwijt of klachten?
  • Heb jij affiniteit met mindfulness?

Dan is deze training iets voor jou!

 

Mindfulness en Geweldloze Communicatie

Als we mindfulness combineren met Geweldloze Communicatie dan staat ons een rijk pallet aan verbindende communicatie ter beschikking, die vredige én dynamische communicatie mogelijk maakt.

De basishouding van mindfulness is een zegen als we die ook leren toepassen in onze communicatie. Geweldloze communicatie in combinatie met mindfulness is een eenvoudige en effectief gereedschap om verwijten, klachten en oordelen als het ware te composteren naar vruchtbare (relatie)grond.

 

 

Welke thema’s komen aan de orde?

Veilige aandacht is de basis waarop we leren en floreren. Via mindfulness leren we onszelf en de ander in de veilige modus te zetten. Een nodige eerste stap, willen we ‘hete hangijzers’ in een conflict een goede start en bedding geven. We zullen ontdekken dat op basis van veiligheid en hoop communicatie-tools vanzelf goed gaan. We gaan samen praktisch hiermee oefenen.

 

Geweldloze communicatie in een opstelling

Van hieruit zullen we de vier communicatiestappen van Geweldloze Communicatie – waarneming, gevoel, behoefte en verzoek – middels een opstelling verkennen. Dat doen we terwijl we ons uitnodigen tot een aandacht die mindful is: open, benieuwd, niet oordelend, verankerd in lichaam, in het hier en nu. Elk stap van Geweldloze Communicatie krijgt daardoor verdieping. De relationele waarneming wordt verfijnd en verbonden met heldere lichamelijke gewaarwordingen. Ook dat gaan we – na een demonstratie – samen oefenen en zelf ondervinden.

Het zal verrassend zijn, wat we ontdekken! Prachtig om de innerlijke houding van mindfulness te verbinden met een communicatie die zowel eigenheid als universele menselijkheid honoreert!

 

De trainer: Inge Jager

 

 

 

 

 

Deze training wordt aangeboden via Zoom.
Zodra je aanmelding definitief is sturen we je de inloggegevens en wat uitleg over online deelname.

Kosten: €125. Breng een collega mee en betaal samen € 220.

Als je deze bijscholing  hebt gevolgd, geven we € 50 korting op het eerste jaar van de Opleiding Mindful Coachen

Geplaatst in Medium.