Je bekijkt nu Trauma-bewust werken als Mindful Professional, introductie 11 november

Trauma-bewust werken als Mindful Professional, introductie 11 november

Evenementen details

Locatie
Academie voor Open Bewustzijn,
ONLINE
online

Datum/Tijd
11 nov 22 / 09:30 - 11:00

Categorieën

Labels Interpersoonlijke neurobiologie, Trauma-sensitieve mindfulness


Mindfulness en trauma hebben beiden met stress te maken. Mindfulness ondersteunt bij het reduceren van stress en trauma brengt stress teweeg. Zo op het eerste gezicht lijkt mindfulness en trauma dan ook een werkzame combinatie. Toch is het niet altijd zo dat het volgen van een mindfulness training een positieve uitwerking heeft op traumatische stress. Er kan van alles misgaan tijdens een mindfulness training, waardoor de traumatische stress zelfs wordt verergerd.

De workshop Trauma-Bewust Werken is voor mindfulness professionals. Het trauma-bewust begeleiden van een mindfulness training of een mindfulness coachingstraject maakt dat getraumatiseerde deelnemers de vruchten van mindfulness kunnen plukken zonder verder getraumatiseerd te raken. Trauma-bewust begeleiden beperkt de mogelijke gevaren van mindfulness.

Tijdens de workshop Trauma-Bewust Werken voor Mindfulness Professionals wordt uitgebreid aandacht besteed aan wat trauma is en hoe het ontstaat. Ook wordt ingegaan op de positieve uitwerking van mindfulness op trauma-gerelateerde stress. En er wordt stil gestaan bij dat wat juist niet positief werkt.

Deze workshop is interessant voor iedereen die mindfulness inbrengt in haar/zijn werkzaamheden als trainer of coach.

 

 

Docent Linda SchipperDocent: Linda Schipper

Kosten: Geen

 

Je kunt je hier direct aanmelden:   

Meld je aan