Je bekijkt nu Voorjaarsretraite met aandacht voor Trauma-Sensitieve Mindfulness, 30 maart t/m 3 april

Voorjaarsretraite met aandacht voor Trauma-Sensitieve Mindfulness, 30 maart t/m 3 april

Evenementen details

Locatie
Natuurvriendenhuis Allardsoog,
Jarig van der Wielenwei 42
9343 TC Een-West

Datum/Tijd
30 mrt 23 - 03 apr 23 / 15:00 - 11:00

Categorieën

Labels meditatie, Mindfulness, Retraite


We willen je van harte uitnodigen voor onze voorjaarsretraite. Dagen van uitrusten en verwerken van wat er zo allemaal wordt aangeraakt door ons dagelijkse leven. In deze retraite hebben we extra aandacht voor het begripvol en respectvol opvangen van traumagevolgen, die soms nog lang in ons leven door kunnen werken.

Aandacht voor trauma op een retraite?

Trauma komt veel vaker voor dan we denken. Het is in de kern een ervaring, die we tot nu toe niet hebben kunnen verwerken. We kunnen uit balans raken door werkdruk, zorg, ingrijpende ervaringen of simpelweg door onze huidige levensstijl. In de neurobiologie spreken we dan van disregulatie. Als die lange tijd aanhoudt dan raakt ons autonome zenuwstelsel uit balans.

Herstel van veerkracht en levensplezier

In deze retraite leren we hoe we ons verfijnd kunnen afstemmen op de mogelijkheden van ons autonome zenuwstelsel om de balans te herstellen. Hoe we in evenwicht kunnen zijn tussen rusten en actief zijn. Hoe we ruimte kunnen maken voor herstel en ruimte kunnen maken voor levendigheid. Trauma-geïnformeerde mindfulness helpt ons een pad te vinden naar veerkracht en vitaliteit. Dit pad gaat licht, behoedzaam en met kleine stappen. We worden sensitief voor elke kleine stap die nodig is in dit proces. We oefenen in neuro-sensitieve mindfulness!

Het wij-veld leren kennen

Een retraite doen we niet alleen. Door samen te zijn en samen te mediteren ontstaat er een een wij-ruimte, die steunt, aanmoedigt en draagt. We leren (opnieuw) vertrouwen te voelen in de kracht en wijsheid van een groep in een mindful samenzijn. We ervaren dat we eigen mogen zijn en onze eigenheid kunnen verdiepen, juist in het samenzijn! De neurobiologie spreekt van gezonde groeps-regulatie.

Meditaties in tweetallen

Naast de ondersteuning vanuit het wij-veld oefenen we ook met mindful spreken en luisteren.  We leren elkaar vanuit meer openheid, rust en vertrouwen te ontmoeten. Dit moedigt wederzijdse resonantie en wederzijdse ondersteuning aan. We voelen ons gezien en gehoord. Een ervaring van veiligheid, die maakt dat we in ons autonome zenuwstelsel zowel ontspanning als vitaliteit kunnen toelaten. De neurobiologie spreekt van gezonde co-regulatie.

 

Zin om deel te nemen? Jij bent van harte welkom!

Begeleiding

Docent Mindfulness Dorle LommatzschDe retraite wordt begeleid door Linda Schipper en Dorle Lommatzsch.

 Start donderdag 30 maart in de middag om 15 uur. Einde maandag 3 april rond 11.00 uur.

Plaats: Natuurvriendhuis Allardsoog, Jarig van der Wielenwei 42, 9343 TC Een-West.

Verdere details over reis en verblijf worden na inschrijving toegestuurd.
(Bij een eenpersoonskamer komen er extra kosten bij.)

Kosten: € 650

Ben jij nog niet bekend met het werk van de Academie? Dan nodigen we je uit voor een oriënterend gesprek: 

Ben je bekend met onze werkwijze? Dan kun je je hier direct aanmelden
Meld je aan