Training Mindfulness en Geweldloze Communicatie

Evenementen details

Locatie
Trainingscentrum Intentie-IS-essentie,
Weverstraat 1
4204 CA Gorinchem

Datum/Tijd
19 sep / 10:00 - 17:00

Categorieën

Labels Geweldloze Communicatie, Mindfulness


  • Wil jij in jouw (werk)relaties meer tools om constructief en creatief met conflict om te gaan?
  • Zoek jij naar wegen om mensen te begeleiden die verstrikt zijn in oordelen, verwijt of klachten?
  • Heb jij affiniteit met mindfulness?

Dan is deze training iets voor jou!

 

Mindfulness en Geweldloze Communicatie

Als we mindfulness combineren met Geweldloze Communicatie dan staat ons een rijk pallet aan verbindende communicatie ter beschikking, die vredige én dynamische communicatie mogelijk maakt.

De basishouding van mindfulness is een zegen als we die ook leren toepassen in onze communicatie. Geweldloze communicatie in combinatie met mindfulness is een eenvoudige en effectief gereedschap om verwijten, klachten en oordelen als het ware te composteren naar vruchtbare (relatie)grond.

 

 

Welke thema’s komen aan de orde?

Veilige aandacht is de basis waarop we leren en floreren. Via mindfulness leren we onszelf en de ander in de veilige modus te zetten. Een nodige eerste stap, willen we ‘hete hangijzers’ in een conflict een goede start en bedding geven. We zullen ontdekken dat op basis van veiligheid en hoop communicatie-tools vanzelf goed gaan. We gaan samen praktisch hiermee oefenen.

 

Geweldloze communicatie in een opstelling

Van hieruit zullen we de vier communicatiestappen van Geweldloze Communicatie – waarneming, gevoel, behoefte en verzoek – middels een opstelling verkennen. Dat doen we terwijl we ons uitnodigen tot een aandacht die mindful is: open, benieuwd, niet oordelend, verankerd in lichaam, in het hier en nu. Elk stap van Geweldloze Communicatie krijgt daardoor verdieping. De relationele waarneming wordt verfijnd en verbonden met heldere lichamelijke gewaarwordingen. Ook dat gaan we – na een demonstratie – samen oefenen en zelf ondervinden.

Het zal verrassend zijn, wat we ontdekken! Prachtig om de innerlijke houding van mindfulness te verbinden met een communicatie die zowel eigenheid als universele menselijkheid honoreert!

 

De trainer

Dorle Lommatzsch geeft sinds 1998 les in mindfulness op basis van breintraining. Zij is hoofddocent en oprichter van de Academie voor Open Bewustzijn. Sinds 2010 geeft zij leiding aan de opleiding Mindful Coachen en de opleiding Mindful Management. Haar werk is geïnspireerd door de diepe wens dynamische vrede tussen mensen mogelijk te maken en gebaseerd op de verbazingwekkende overeenkomsten tussen de nieuwe ontdekkingen in de neurowetenschappen en de eeuwenoude kennis uit de oosterse psychologie.

 

Kosten: €145 (inclusief koffie thee en kleine versnaperingen. Breng wel zelf je lunch mee). Breng een collega mee en betaal samen € 240.

Voor deze workshop is accreditatie aangevraagd bij het KTNO.

 

Mocht je door de huidige omstandigheden financieel krap zitten, vraag dan gerust om een korting of spreiding van betaling. We denken graag met je mee!

Hier direct aanmelden

Aanmelden voor:

Ik wil me hierbij aanmelden voor de workshop:

Datum workshop/evenement

Persoonlijke gegevens

Voornaam

Achternaam

E-mail adres

Telefoonnummer

Factuurgegevens:

Factuuradres

Postcode

Plaats

Afronding:

Eventuele opmerkingen

Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen
Met de nieuwsbrief blijf je op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen rondom de Academie voor Open Bewustzijn

Lees de voorwaarden

Geplaatst in Medium.