Doodvermoeiende vergaderingen, kan dat nou eens anders?

Iedereen zal het herkennen. Er zijn situaties of vergaderingen waar je dood moe van wordt. Wat is er dan gebeurd? Waar ben je je vitale energie kwijt geraakt en hoe komt dat?

Binnen de opleiding Mindful Management* leggen we de verbinding tussen enerzijds de automatische systemen in ons brein die zich de afgelopen duizenden jaren hebben ontwikkelt om onze veiligheid te bewaken, en anderzijds de hedendaagse samenleving en werkomgeving die steeds meer van ons vraagt en waar vaak “verandering de enige constante” lijkt. Te veel prikkels worden door de systemen in ons brein als onveilig geïnterpreteerd. Deze vaak onbewuste fysieke reactie veroorzaakt vermoeidheid en kan bij langdurige aanwezigheid uitputting veroorzaken. Er ontstaat chronische stress.

Door oefening kun je leren deze processen te herkennen en kun je leren om zonder onnodig energieverlies te leven en te werken. Je lijf blijft ontspannen en voelt je veilig. Vitaliteit en plezier in je werk keren terug.

In de opleiding staan we ook stil bij de reactie van anderen in je omgeving op jouw onrust en stress. Onbewust geven deze richting aan de communicatie tussen jou en je medewerkers. Jouw onrust legt spanning in de interactie. Jouw rust brengt ruimte en creativiteit in de interactie. Winst voor beiden. Hiermee kun je het verschil maken voor jezelf en je omgeving.

Dit is een van de thema’s waar we gedurende de opleiding van een jaar mee bezig zijn. In een ontspannen en prettige sfeer. Nieuwsgierig? Meld je dan aan voor een van onze kennismakingswerkshops. Of lees direct meer over onze opleiding Mindful Management.

Oktober 2016

Ben van den Brand

 

*Mindful Management: een opleiding voor mensen die in hun werk te maken hebben met aspecten van leiding geven en leiderschap. De opleiding brengt de eeuwen oude inzichten uit de boeddhistische psychologie, de actuele inzichten uit de neurowetenschappen en organisatiewetenschappen in een eigentijdse mix bij elkaar.

Geplaatst in Mindfulness en getagd met .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *