Opleiding Trauma-sensitieve Mindfulness, module I

Evenementen details

Locatie
Trainingscentrum Intentie-IS-Essentie,
Weverstraat 1
4204 CA Gorinchem          

Datum/Tijd
30 jan 21 - 13 sep 21 / 10:00 - 17:30

Categorieën

Labels Boeddhistische psychologie, Neurowetenschappen, Trauma-sensitieve mindfulness


Ben jij bekend met mindfulness en heb je interesse in de werking van trauma?

Ben jij een mindful professional die trauma-geïnformeerd wil leren werken?

Dan is deze training iets voor jou!

Waarom trauma-sensitieve mindfulness?

Steeds meer therapeuten, coaches en (mindfulness-)trainers beseffen dat met name ontwikkelingstrauma veel vaker voorkomt dan we denken. Zonder kennis over trauma voelen we ons vaak zoekende hoe we mensen met complexe problematiek kunnen begeleiden. Trauma-sensitieve mindfulness helpt je om zicht te krijgen op de achterliggende dynamiek bij trauma. Trauma-sensitieve mindfulness biedt bovendien praktische handvatten deze kennis om te zetten naar  ervaringsgerichte oefeningen en interventies.  Door trauma-sensitieve mindfulness zal jouw begrip én vaardigheid  in de begeleiding van mensen  zich direct verfijnen en verdiepen.

 

Eeuwenoude wijsheid en huidige (neuro)wetenschap

De ontwikkelingen binnen de trauma-therapie van de laatste 20 jaar tonen een opmerkelijke combinatie: neurowetenschappelijke ontdekkingen worden steeds vaker gecombineerd met mindfulness en compassie. Eeuwenoude kennis over bewustzijn uit oude wijsheidstradities komen overeen met recente ontdekkingen in de neurowetenschappen. Neurowetenschappelijke kennis én de rijke ervaringen met bewustzijns-onderwijs uit de boeddhistische psychologie vormen de basis van deze opleiding.

Inhoud van de training

Mindful CoachgesprekDe training omvat vier modulen. Tussen elke module is er een oefendag onder begeleiding van de docent. Iedere module bestaat uit een theoretisch gedeelte over aspecten uit de neurowetenschappen in vergelijking met trauma-sensitieve mindfulness en de boeddhistische psychologie. Iedere module heeft ook een praktisch gedeelte dat bestaat uit meditaties en interpersoonlijke mindfulness. We leren daarbij onze meditaties en mindful interventies te combineren met trauma-geïnformeerde neurowetenschappelijke kennis. Een perspectief dat onze cliënten of klanten zeer blijkt te motiveren als ze tegen drempels en moeilijkheden aanlopen. Lees hier verder over de inhoud van de vier modulen…

 

Docent Dorle Lommatzsch

Dorle Lommatzsch geeft sinds 1998 les in meditatie op boeddhistische grondslag. Zij begeleidde al talloze basis-, vervolg- en jaargroepen vanuit mindfulness-meditatie. Sinds 2010 is zij hoofddocent en supervisor van de Academie voor Open Bewustzijn.  In 2017 heeft ze de opleiding ‘Körperorientierte, integrative Traumabehandelung’ bij Dr. Johannes B. Schmidt afgerond. Bij Thomas Hübl deed ze de opleiding ‘Counsious Healing’ waarin oude wijsheidstradities verbonden worden met huidige (neuro)wetenschap. Ze neemt op dit moment deel aan zijn opleiding ‘Principles of Collective Trauma Healing’.
Dorle is  auteur van het basis- en werkboek mindfulness ‘Op zoek naar jezelf? (Asoka, 2011), van het e-bookMindfulness en de werking van ons brein‘ (2019) en van het e-book Mindfulness in Relaties’ (2020).

 

Wil je eerst een oriënterend gesprek? Kies hier zelf je tijdstip:       Gesprek inplannen 

Wil je je direct aanmelden voor de intake?

Meld je aan

 

 Lees hier verder over de opleiding en alle praktische zaken.

 

 

 
Geplaatst in Large.