Je bekijkt nu Start Opleiding tot Trauma-Sensitieve Mindfulness Therapeut

Start Opleiding tot Trauma-Sensitieve Mindfulness Therapeut

Evenementen details

Locatie
Trainingscentrum Intentie-IS-Essentie,
Weverstraat 1
4204 CA Gorinchem          

Datum/Tijd
10 feb 24 - 01 dec 24 / 10:00 - 17:00

Categorieën

Labels Boeddhistische psychologie, Neurowetenschappen, Trauma-sensitieve mindfulness


Ben jij bekend met mindfulness en heb je interesse in de werking van trauma?

Ben jij een mindful professional die trauma-geïnformeerd wil leren werken?

En zou je de ins en outs willen leren kennen bij het werken met de Polyvagaaltheorie?

Dan is deze opleiding iets voor jou!

Deze opleiding is onlangs geaccrediteerd door de VMBN!

Waarom Trauma-Sensitieve Mindfulness?

Steeds meer therapeuten, coaches en (mindfulness-)trainers beseffen dat met name ontwikkelingstrauma veel vaker voorkomt dan we denken. Zonder kennis over trauma voelen we ons vaak zoekende hoe we mensen met complexe problematiek kunnen begeleiden. Trauma-Sensitieve mindfulness helpt je om zicht te krijgen op de achterliggende dynamiek bij trauma. Bovendien biedt Trauma-Sensitieve Mindfulness praktische handvatten deze kennis om te zetten naar  ervaringsgerichte oefeningen en interventies. Door Trauma-Sensitieve Mindfulness zal jouw begrip én vaardigheid in de begeleiding van mensen zich direct verfijnen en verdiepen.

Eeuwenoude wijsheid en huidige (neuro)wetenschap

De ontwikkelingen binnen de trauma-therapie van de laatste 20 jaar tonen een opmerkelijke combinatie: neurowetenschappelijke ontdekkingen worden steeds vaker gecombineerd met mindfulness en compassie. Eeuwenoude kennis over bewustzijn uit oude wijsheidstradities komen overeen met recente ontdekkingen in de neurowetenschappen. Neurowetenschappelijke kennis én de rijke ervaringen met bewustzijns-onderwijs uit de boeddhistische psychologie vormen de basis van deze opleiding.

Inhoud van de training

Mindful CoachgesprekDe training omvat vier modulen van 2 x 2 dagen. Iedere module bestaat uit een theoretisch gedeelte over aspecten uit de neurowetenschappen in vergelijking met Trauma-Sensitieve Mindfulness en de boeddhistische psychologie. Iedere module heeft ook een praktisch gedeelte dat bestaat uit meditaties en interpersoonlijke mindfulness. We leren daarbij onze meditaties en mindful interventies te combineren met trauma-geïnformeerde neurowetenschappelijke kennis. De polyvagaaltheorie is hierbij een cruciaal onderdeel zowel voor de theoretische onderbouwing als voor het praktisch toepassen van Trauma-Sensitieve Mindfulness. Lees hier verder over de inhoud van de vier modulen…

Data:

De eerste module omvat vier dagen: 10/11 februari en 9/10 maart 2024
Je kunt de eerste module volgen en daarna besluiten of je door wilt gaan!

En kijk ook alvast vooruit:
Module 2: 20/21 april en 25/26 mei 2024
Module 3: 29/30 juni en 7/8 september
Module 4: 5/6 oktober en 30 november/1 december 2024

“Dit is een volwaardige opleiding die zowel verdiepend als verbredend is voor elke mindfulnesstrainer of therapeut. Ik merk dat ik zowel als mens, therapeut en als trainer anders in mijn leven en werk sta. Ik ervaar meer verbinding, diepgang en meer ‘pure ruimte tussen mij en de ander’ waarvoor ik dit werk ooit begonnen ben.”
May Vullings, psychosociaal therapeut

Docent Dorle Lommatzsch

Dorle Lommatzsch geeft sinds 1998 les in meditatie op boeddhistische grondslag. Zij begeleidde al talloze basis-, vervolg- en jaargroepen vanuit mindfulness-meditatie. Sinds 2010 is zij hoofddocent en supervisor van de Academie voor Open Bewustzijn.  In 2017 heeft ze de opleiding ‘Körperorientierte, integrative Traumabehandelung’ bij Dr. Johannes B. Schmidt afgerond. Bij Thomas Hübl deed ze in 2020 de opleiding ‘Counsious Healing’ waarin oude wijsheidstradities verbonden worden met huidige (neuro)wetenschap en volgde ze in 2021 de opleiding ‘Principles of Collective Trauma Healing’.
Dorle is  auteur van het basis- en werkboek mindfulness ‘Op zoek naar jezelf? (Asoka, 2011), van het e-bookMindfulness en de werking van ons brein‘ (2019), het e-book Mindfulness in Relaties’ (2020) en het e-book Trauma-sensitieve Mindfulness en de Polyvagaaltheorie.

Wil je eerst een oriënterend gesprek? Kies hier zelf je tijdstip:       Gesprek inplannen

Wil je je direct aanmelden voor de intake?   Meld je aan

 LEES HIER VERDER OVER DE OPLEIDING EN ALLE PRAKTISCHE ZAKEN.