Je bekijkt nu Start Opleiding tot Trauma-Sensitieve Mindfulness Therapeut, 11 februari

Start Opleiding tot Trauma-Sensitieve Mindfulness Therapeut, 11 februari

Evenementen details

Locatie
Trainingscentrum Intentie-IS-Essentie,
Weverstraat 1
4204 CA Gorinchem          

Datum/Tijd
11 feb 23 - 17 dec 23 / 10:00 - 17:00

Categorieën

Labels Boeddhistische psychologie, Neurowetenschappen, Trauma-sensitieve mindfulness


Ben jij bekend met mindfulness en heb je interesse in de werking van trauma?

Ben jij een mindful professional die trauma-geïnformeerd wil leren werken?

En zou je de ins en outs willen leren kennen bij het werken met de Polyvagaaltheorie?

Dan is deze training iets voor jou!

Waarom Trauma-Sensitieve Mindfulness?

Steeds meer therapeuten, coaches en (mindfulness-)trainers beseffen dat met name ontwikkelingstrauma veel vaker voorkomt dan we denken. Zonder kennis over trauma voelen we ons vaak zoekende hoe we mensen met complexe problematiek kunnen begeleiden. Trauma-sensitieve mindfulness helpt je om zicht te krijgen op de achterliggende dynamiek bij trauma. Trauma-Sensitieve Mindfulness biedt bovendien praktische handvatten deze kennis om te zetten naar  ervaringsgerichte oefeningen en interventies.  Door Trauma-Sensitieve Mindfulness zal jouw begrip én vaardigheid  in de begeleiding van mensen  zich direct verfijnen en verdiepen.

Eeuwenoude wijsheid en huidige (neuro)wetenschap

De ontwikkelingen binnen de trauma-therapie van de laatste 20 jaar tonen een opmerkelijke combinatie: neurowetenschappelijke ontdekkingen worden steeds vaker gecombineerd met mindfulness en compassie. Eeuwenoude kennis over bewustzijn uit oude wijsheidstradities komen overeen met recente ontdekkingen in de neurowetenschappen. Neurowetenschappelijke kennis én de rijke ervaringen met bewustzijns-onderwijs uit de boeddhistische psychologie vormen de basis van deze opleiding.

Inhoud van de training

Mindful CoachgesprekDe training omvat vier modulen van 2 x 2 dagen. Iedere module bestaat uit een theoretisch gedeelte over aspecten uit de neurowetenschappen in vergelijking met Trauma-Sensitieve Mindfulness en de boeddhistische psychologie. Iedere module heeft ook een praktisch gedeelte dat bestaat uit meditaties en interpersoonlijke mindfulness. We leren daarbij onze meditaties en mindful interventies te combineren met trauma-geïnformeerde neurowetenschappelijke kennis. De polyvagaaltheorie is hierbij een cruciaal onderdeel zowel voor de theoretische onderbouwing als voor het praktisch toepassen van Trauma-Sensitieve Mindfulness. Lees hier verder over de inhoud van de vier modulen…

Data:

De eerste module omvat vier dagen: 11/12 februari en 18/19 maart 2023
Je kunt de eerste module volgen en daarna besluiten of je door wilt gaan!

En kijk ook alvast vooruit:
Module 2: 15/16 april en 13/14 mei 2023
Module 3: 10/11 juni en 9/10 september 2023
Module 4: 28/29 oktober en 16/17 december 2023

Docent Dorle Lommatzsch

Dorle Lommatzsch geeft sinds 1998 les in meditatie op boeddhistische grondslag. Zij begeleidde al talloze basis-, vervolg- en jaargroepen vanuit mindfulness-meditatie. Sinds 2010 is zij hoofddocent en supervisor van de Academie voor Open Bewustzijn.  In 2017 heeft ze de opleiding ‘Körperorientierte, integrative Traumabehandelung’ bij Dr. Johannes B. Schmidt afgerond. Bij Thomas Hübl deed ze in 2020 de opleiding ‘Counsious Healing’ waarin oude wijsheidstradities verbonden worden met huidige (neuro)wetenschap en volgde ze in 2021 de opleiding ‘Principles of Collective Trauma Healing’.
Dorle is  auteur van het basis- en werkboek mindfulness ‘Op zoek naar jezelf? (Asoka, 2011), van het e-bookMindfulness en de werking van ons brein‘ (2019), het e-book Mindfulness in Relaties’ (2020) en het e-book Trauma-sensitieve Mindfulness en de Polyvagaaltheorie.

Wil je eerst een oriënterend gesprek? Kies hier zelf je tijdstip:       Gesprek inplannen

Wil je je direct aanmelden voor de intake?   Meld je aan

 LEES HIER VERDER OVER DE OPLEIDING EN ALLE PRAKTISCHE ZAKEN.