NEURO-SENSITIEVE MINDFULNESS

Twee-jarige opleiding tot trainer en coach

Mindfulness, neurowetenschappen en boeddhistische psychologie zijn de basisingrediënten.

💫 Wil je leren hoe je in je werk als trainer, coach of therapeut kennis over het zenuwstelsel en veiligheid kunt inzetten voor meer resultaat?
💫 Wil je Mindfulness Trainer worden met kennis over het brein en de Polyvagaaltheorie?
💫 Wil je weten hoe je (werk) relaties kunt laten floreren door mindful te luisteren en te spreken?
💫 Ben je benieuwd hoe kennis over het brein en autonome zenuwstelsel hieraan een prachtige bijdrage levert?
💫 Wil je dit alles leren toepassen in de begeleiding van de mensen met wie jij werkt?

 

Wat leer je door Neuro-sensitieve mindfulness?

💫 Je wordt je bewuster van de automatische signalen van stress en herstel in het lichaam
💫 Je leert deze signalen op te merken en soepeler te navigeren tussen activiteit & rust
💫 Vanuit een basis van veiligheid kunnen ook intensere gevoelens worden verwerkt
💫 Je ontwikkelt het vermogen om vanuit meer rust nieuwe wegen te vinden in het omgaan met jezelf en anderen.

EEN UNIEKE OPLEIDING

Deze opleiding heeft zijn basis in neurowetenschappelijke kennis én de rijke ervaring met bewustzijns-onderwijs uit de boeddhistische psychologie. Een training van open, vriendelijke en niet oordelende aandacht ondersteund door neuro-sensitieve kennis en kunde. Je leert mindfulness actief vorm te geven in het begeleiden van neuro-sensitieve meditaties en in neuro-sensitieve coaching. Je maakt kennis met de inspirerende overeenkomst tussen moderne neurowetenschappen en de eeuwenoude wijsheid uit het boeddhisme. Je krijgt gedegen overzicht en inzicht in de boeddhistische psychologie, die de basis vormt van mindfulness. Deze eeuwenoude psychologie herbergt een schat aan kennis en wijsheid die jij leert toepassen in je werk met mensen.
Integratie van deze vaardigheden in je werk heeft in de Academie een hoge prioriteit!
Na twee jaar ben je een neuro-sensitieve mindfulness trainer (hierin zijn we uniek in Nederland) én mindfulness coach met toegang tot de beroepsvereniging van mindfulness-trainers (VVM).

 “Gedegen professionele aanpak en structuur van de opleiding. Zeer waardevolle aanvulling op de kennis, kunde en ervaring die ik in mijn leven heb opgebouwd. Wat me vooral aanspreekt is de onderbouwing van de leerstof met eeuwenoude Boeddhistische psychologie met daarbij de belangrijke inzichten vanuit de neurologische en neuropsychologische wetenschap. Ik beveel deze opleiding graag aan bij ieder die zijn kennis en kunde wil uitbreiden.”

 Egbert Stellinga, voormalig psychotherapeut

 

 Het eerste jaar – Neuro-sensitieve mindfulness is een jaar waarin je je persoonlijk onderdompelt in de kunst en de kunde van mindfulness en het werken met de kennis van de neurowetenschappen en het boeddhisme. Elke lesdag gaan we hiermee aan de slag en ben je vooral zelf bezig onder andere met het oefenen met anderen.
Na het eerste jaar besluit je of je door wilt gaan naar het tweede jaar waarin de professionalisering een grotere rol gaat spelen.

Het tweede jaar – Neuro-sensitieve mindfulness trainer en coach staat in het teken van het je eigen maken van de achtweekse mindfulness-training MBCT en een daadwerkelijke integratie van mindfulness in je eigen vakgebied. Daarnaast is er de verdieping van de kennis van de boeddhistische psychologie en de neurowetenschappen.
Na de tweejarige opleiding Neuro-sensitieve mindfulness kun je doorstromen naar de opleiding tot Trauma-sensitieve mindfulness therapeut of tot Trauma-sensitieve mindfulness trainer.

Geaccrediteerde opleiding

De opleiding NEURO-SENSITIEVE MINDFULNESS is als mindfulness vakopleiding geaccrediteerd door de Vereniging Voor Mindfulness (VVM). en door de KTNO (Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen) als (na)scholing voor zorgverleners en therapeuten.  Je mag je na het succesvol afronden van het tweede jaar  mindfulness-trainer en mindfulness professional noemen, mits je ook een supervisietraject en retraite hebt gevolgd. Dat kun je in het tweede jaar doen maar mag ook nog na het tweede jaar. Je voldoet dan aan de toelatingscriteria om lid worden van de VVM.

Daarnaast is onze opleiding erkend door het CRKBO (Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs).

Voor wie is NEUROSENSITIEVE MINDFULNESS

Leerkrachten

  • Voor leerkrachten die naar tools zoeken de schoolstress te verminderen door neuro-sensitieve mindfulness aan leerlingen en collega’s eenvoudig aan te bieden.

Zorgprofessionals

  • Voor medewerkers in zorg en welzijn die hun passie willen vertalen naar echte aandacht.

Leidinggevenden & managers

  • Voor leidinggevenden of managers die meer uit hun medewerkers willen halen.

Psychologen en therapeuten

  • Voor psychologen en therapeuten die neuro-sensitieve mindfulness willen leren integreren in hun werk met mensen.

Coaches

  • Voor coaches en begeleiders die het zelfinzicht bij hun klanten willen vergroten door de combinatie van psycho- en neuro-educatie.

Yogadocenten

  • Voor yogadocenten die de kwaliteit van hun lessen willen verhogen.

Ervaringen van studenten

"Mindfulness heeft me teruggebracht naar de basis: rust, met aandacht kijken naar dat wat er nu is en een sterker vertrouwen in mezelf en mijn omgeving. Dat helpt me ook als ik voor de klas sta."

"De inzichten en de rijkdom aan werkvormen die aangeboden werden zijn direct in de praktijk toe te passen."

Overheid stopt vanaf 2024 met STAP budget
Het kabinet heeft besloten vanaf volgend jaar te stoppen met het STAP budget. Hier zijn we blij mee.
Het STAP budget leek heel aantrekkelijk maar bleek  vele nadelen te hebben zowel voor degenen die er gebruik van wilden maken als voor kleine opleiders zoals wij.

Hopelijk weet de regering nu een regeling te vinden die eerlijker en beter werkt voor iedereen.

Tilburg, 5 mei 2023