NEURO-SENSITIEVE MINDFULNESS

Twee-jarige opleiding tot trainer en coach

De opleiding Mindful Coachen krijgt na 12 jaar een nieuwe naam!
De basis ingrediënten: mindfulness, neurowetenschappen en boeddhistische psychologie blijven onveranderd!

💫 Wil je weten hoe mindfulness in combinatie met breintraining moeiteloos stress vermindert en vitaliteit herstelt?
💫 Wil je leren hoe je (werk)relaties kunt laten floreren door mindful te luisteren en te spreken?
💫 Wil je dit leren toepassen in neuro-sensitieve begeleiding van de mensen met wie jij werkt?
💫 Zowel in een groep als in individuele coaching?

Dan is deze opleiding iets voor jou!

Wat is neuro-sensitieve Mindfulness?

Dit is misschien een onbekend begrip voor jou? Als we het uitleggen, dan herken je het direct!
‘Neuro’ heeft betrekking op ons brein en zenuwstelsel. ‘Sensitief’ gaat over ons voelen en over onze zintuigen. En mindfulness gaat over doelbewuste aandacht die open is, vriendelijk en zonder oordeel, wat behulpzaam is in hoe jij met dingen omgaat.
Het autonome zenuwstelsel en het brein vormen de basis voor onze beleving van veiligheid en onveiligheid. Neuro-Sensitieve Mindfulness maakt gebruik van kennis over het brein en het autonome zenuwstelsel bij aandacht training. Veiligheid is essentieel voor het gevoel het leven aan te kunnen, stress te verwerken en veerkrachtig te kunnen reageren op uitdagingen.

Wat leer je door Neuro-sensitieve mindfulness?

💫 Je wordt je bewuster van de automatische signalen van stress en herstel in het lichaam
💫 Je leert deze signalen op te merken en soepeler te navigeren tussen activiteit & rust
💫 Vanuit een basis van veiligheid kunnen ook intensere gevoelens worden verwerkt
💫 Je ontwikkelt het vermogen om vanuit meer rust nieuwe wegen te vinden in het omgaan met jezelf en anderen.

Keurmerk KTNO vakopleiding
Logo VVM

EEN UNIEKE OPLEIDING

Deze opleiding heeft zijn basis in neurowetenschappelijke kennis én de rijke ervaring met bewustzijns-onderwijs uit de boeddhistische psychologie. Een training van open, vriendelijke en niet oordelende aandacht ondersteund door neuro-sensitieve kennis en kunde. Je leert mindfulness actief vorm te geven in het begeleiden van neuro-sensitieve meditaties en in neuro-sensitieve coaching. Je maakt kennis met de inspirerende overeenkomst tussen moderne neurowetenschappen en de eeuwenoude wijsheid uit het boeddhisme. Je krijgt gedegen overzicht en inzicht in de boeddhistische psychologie, die de basis vormt van mindfulness. Deze eeuwenoude psychologie herbergt een schat aan kennis en wijsheid die jij leert toepassen in je werk met mensen.
Integratie van deze vaardigheden in je werk heeft in de Academie een hoge prioriteit!
Na twee jaar ben je een neuro-sensitieve mindfulness trainer (hierin zijn we uniek in Nederland) én mindfulness coach met toegang tot de beroepsvereniging van mindfulness-trainers (VVM).

Het eerste jaar – Neuro-sensitieve mindfulness is een jaar waarin je je persoonlijk onderdompelt in de kunst en de kunde van mindfulness en het werken met de kennis van de neurowetenschappen en het boeddhisme. Elke lesdag gaan we hiermee aan de slag en ben je vooral zelf bezig onder andere met het oefenen met anderen.
Na het eerste jaar besluit je of je door wilt gaan naar het tweede jaar waarin de professionalisering een grotere rol gaat spelen.

Het tweede jaar – Neuro-sensitieve mindfulness trainer en coach staat in het teken van het je eigen maken van de achtweekse mindfulness-training MBCT en een daadwerkelijke integratie van mindfulness in je eigen vakgebied. Daarnaast is er de verdieping van de kennis van de boeddhistische psychologie en de neurowetenschappen.
Na de tweejarige opleiding Neuro-sensitieve mindfulness kun je doorstromen naar de opleiding tot Trauma-sensitieve mindfulness therapeut of tot Trauma-sensitieve mindfulness trainer.

Geaccrediteerde opleiding

De opleiding NEURO-SENSITIEVE MINDFULNESS is als mindfulnesss vakopleiding geaccrediteerd door de Vereniging Voor Mindfulness (VVM). en door de KTNO (Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen) als (na)scholing voor zorgverleners en therapeuten.  Je mag je na het succesvol afronden van het tweede jaar  mindfulness-trainer en mindfulness professional noemen, mits je ook een supervisietraject en retraite hebt gevolgd. Dat kun je in het tweede jaar doen maar mag ook nog na het tweede jaar. Je voldoet dan aan de toelatingscriteria om lid worden van de VVM.

Daarnaast is onze opleiding erkend door het CRKBO (Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs).

Voor wie is NEUROSENSITIEVE MINDFULNESS

Leerkrachten

  • Voor leerkrachten die naar tools zoeken de schoolstress te verminderen door neuro-sensitieve mindfulness aan leerlingen en collega’s eenvoudig aan te bieden.

Zorgprofessionals

  • Voor medewerkers in zorg en welzijn die hun passie willen vertalen naar echte aandacht.

Leidinggevenden & managers

  • Voor leidinggevenden of managers die meer uit hun medewerkers willen halen.

Psychologen en therapeuten

  • Voor psychologen en therapeuten die neuro-sensitieve mindfulness willen leren integreren in hun werk met mensen.

Coaches

  • Voor coaches en begeleiders die het zelfinzicht bij hun klanten willen vergroten door de combinatie van psycho- en neuro-educatie.

Yogadocenten

  • Voor yogadocenten die de kwaliteit van hun lessen willen verhogen.

Ervaringen van studenten

"Gedegen professionele aanpak en structuur van de opleiding. Zeer waardevolle aanvulling op de kennis, kunde en ervaring die ik in mijn leven heb opgebouwd. Wat me vooral aanspreekt is de onderbouwing van de leerstof met eeuwenoude Boeddhistische psychologie met daarbij de belangrijke inzichten vanuit de neurologische en neuropsychologische wetenschap. Ik beveel deze opleiding graag aan bij ieder die zijn kennis en kunde wil uitbreiden."

"Mindfulness heeft me teruggebracht naar de basis: rust, met aandacht kijken naar dat wat er nu is en een sterker vertrouwen in mezelf en mijn omgeving. Dat helpt me ook als ik voor de klas sta."

"De inzichten en de rijkdom aan werkvormen die aangeboden werden zijn direct in de praktijk toe te passen."

Over het STAP budget

Het STAP budget is door de overheid tijdelijk on-hold gezet.

Ons advies is: wacht niet op het stapbudget, maar meld je aan. Wij denken graag met je mee over financiële mogelijkheden in de vorm van een betalingsregeling of korting, zodat het voor iedereen mogelijk is om aan de opleiding deel te nemen, ook zonder STAP-budget. Mocht je hierover een vraag hebben, neem dan contact met ons op om te kijken hoe we je kunnen helpen.

We hopen dat de kwaliteit van onze opleiding reden genoeg is om toch op dit moment in te stappen. Onze specialiteit is om je op te leiden tot coach én mindfulness trainer, waarbij de koppeling van neuro-sensitieve mindfulness aan de eeuwenoude kennis van de boeddhistische psychologie de basis vormt. Na twee jaar ben je een neuro-sensitieve mindfulness trainer (hierin zijn we uniek in Nederland) én mindfulness coach met toegang tot de beroepsvereniging van mindfulness trainers (VVM).