Eerste jaar - Opleiding Mindful Coachen

Het eerste jaar

Mindful Coachen start bij jezelf. Je eigen beleving en verwerking van wat de boeddhistische psychologie jou te bieden heeft. De integratie ervan in je eigen leven is een noodzakelijke eerste stap om je vaardigheden aan anderen door te kunnen geven. Je leert daarbij gebruik te maken van meditatieve technieken. Je oefent met jezelf en met je medestudenten. Van hieruit neem je de eerste stappen binnen je werk. Je krijgt informatie over de huidige ontwikkeling van mindfulness in gezondheidszorg en maatschappelijk welzijn. Daarnaast krijg je informatie uit de neurowetenschap die de werking en toepassing van mindfulness ondersteunt.  Van hieruit ben je in staat een eigen vertaling en een passende vorm te vinden die precies aansluit bij jouw vakgebied.

Het resultaat

 • Je hebt inzicht in de basis van de boeddhistische psychologie en weet mindfulness daarin een plek te geven.
 • Je herkent stresspatronen bij jezelf en anderen en weet er anders mee om te gaan.
 • Je weet uitleg te geven over de samenhang tussen meditatie-training en inzichten uit de neurowetenschap.
 • Je neemt de eerste stappen om mindfulness, de boeddhistische psychologie en relevante neurowetenschappelijke kennis binnen je eigen vakgebied toe te passen in het begeleiden van mensen.

Details eerste jaar

Het eerste jaar van de opleiding Mindful Coachen omvat

 • Een intakegesprek (datum en tijdstip in overleg te bepalen)
 • Tien opleidingsdagen van 10:00 tot 17:00
 • Een blok van twee lesdagen (zonder overnachting), beide dagen van 10:00 tot 17:00
 • Twee individuele mindfulness begeleidingsuren (in overleg te bepalen)
 • Daarnaast krijg je huiswerk mee in de vorm van meditatieve opdrachten, lezen, persoonlijke reflecties en tussentijds oefenen met (één van je) medestudenten. Reken hierbij op zes tot acht studie- en meditatie uren per week.

Intake

De eerste stap is een intake. In de intake onderzoeken wij of de opleiding voor jou passend. Je kunt praktische en inhoudelijke vragen bespreken. Ook nemen we je mee in een directe ervaring van een coaching op basis van mindfulness.  Zo ervaar je zelf het effect van een mindful coachgesprek en krijg je een idee wat jouw competenties kunnen zijn na twee jaar opleiding. Na de intake volgt de definitieve aanmelding, waarbij je het inschrijfformulier, het studiereglement en de Algemene Voorwaarden ontvangt. Daarnaast krijg je alle relevante informatie, die nodig is om met de opleiding van start te kunnen gaan. Als de Academie voor Open Bewustzijn het ingevulde en ondertekende inschrijfformulier terug heeft ontvangen, is je aanmelding definitief. De intake kost € 75*.

 

*De intake is inbegrepen in de opleidingskosten van het eerste jaar. Besluit je om de opleiding te doen, dan worden de intakekosten in mindering gebracht op de opleidingskosten van het eerste jaar. Als de Academie voor Open Bewustzijn besluit je niet toe te laten tot de opleiding, dan hoef je de intake ook niet te betalen. Besluit je zelf om de opleiding niet te doen, dan betaal je wel de kosten van de intake.

 

Opleidingskosten eerste jaar:

 • Betaling in 10 termijnen: € 217,00
 • Betaling in 4 termijnen: € 542,50
 • Betaling in een keer (inclusief € 30 korting): € 2140
 • Opleidingskosten zakelijk tarief: € 2782
 • Aanschaf boeken: circa € 120

 

Schrijf je nu in!

1e jaar Mindful Coachen

Praktische informatie

Data opleiding

2019: 19 januari, 9 februari, 9 maart, 30 maart, 18 mei, 8 juni, 29 juni, 7 september, 5 oktober, 1 en 2 november, 30 november.

 

Docenten
Eerste jaar:Inge Jager
Tweede jaar: Dorle Lommatzsch en/of Inge Jager

 

Locatie
De Ruimte (van Yogapraktijk MyPilates)
Milrooijseweg 53
5258 KG Berlicum (nabij Den Bosch)

Brochures