Je bekijkt nu Nieuwe Ontmoeting – Trauma-sensitief werken voor mindfulness-trainers

Nieuwe Ontmoeting – Trauma-sensitief werken voor mindfulness-trainers

Evenementen details

Locatie
Online,
ONLINE
online

Datum/Tijd
14 jun 23 / 19:00 - 20:30

Categorieën

Labels


Graag nodigen we je uit voor een activiteit van de VMBN voor leden en niet-leden die mindfulnesstrainer zijn. In samenwerking met de VMBN verzorgt Dorle Lommatzsch deze activiteit.

Trauma- geïnformeerd leren werken als mindfulnesstrainer
Een mindfulnesstraining is een zegen voor velen. Maar niet in alle gevallen werkt mindfulness goed. Dan kan het zijn dat onze cursisten te maken hebben met niet verwerkt trauma. Trauma schijnt veel vaker voor te komen dan we tot nu toe dachten. Je kunt ervan uitgaan dat in elke mindfulness groep deelnemers zijn die met trauma te maken hebben.
Hoe kunnen we als mindfulness-trainers hiermee omgaan? Wat moeten we weten om trauma-sensitief te kunnen begeleiden als er sprake (of een vermoeden) is van trauma?
En wat betekent hierbij professionele betrokkenheid?

Theoretische en meditatieve verkenning
In deze online training geven wij een introductie in het Trauma-Sensitieve werken met mindfulness. We lichten de verschillen en overeenkomsten met de aanpak in een MBCT of MBSR training toe. We nemen je van hieruit mee in het zelf verkennen van enkele mindfulness-oefening die specifiek rekening houden met trauma. Je krijgt zo voorbeelden hoe je veilig met mindfulness kunt werken als er sprake is van trauma.

Om de Ontmoeting goed voor te bereiden willen we jullie vragen deze 𝗽𝗼𝗹𝗹 te beantwoorden , zodat we een beter idee kunnen krijgen welke onderwerpen voor jou relevant zijn binnen dit thema. De opzet van de Ontmoeting zal mede afhankelijk zijn van de input die we van tevoren ontvangen.

Omdat we niet alleen theoretisch het thema verkennen maar ook ervaringsgericht duurt deze ontmoeting anderhalf uur.

Je bent van harte welkom!

Feedback van een deelnemende mindfulness-trainer:

“Hartelijk dank! Vooral waardevol dat je ons ook gelijk meeneemt in de ervaring ipv alleen de theorie aan te reiken. En misschien nog het meest waardevol, ik voel me zelf letterlijk meer ontspannen en aanwezig na deze 1,5 uur.”
 

Je kunt je opgeven via de VMBN.

De VMBN is een van de twee beroepsvereniging in Nederland voor trainers van mindfulness-based programma’s.

 

     
Dorle Lommatzsch