Vredesdagen in Buchenwald

Evenementen details

Locatie
International Young People Center,
Weimar
99427 Weimar

Datum/Tijd
27 aug 22 - 01 sep 22 / Hele dag

Categorieën

Labels Retraite, vredesonderwijs


In samenwerking met de ZenPeacemakers Duitsland organiseren we in 2021 voor de tweede keer Vredes- en Verzoeningsdagen in het voormalige concentratiekamp Buchenwald in Duitsland.

 

Wij – Judith Beermann, Reiner Hühner, Dorle Lommatzsch en Kathleen Battke – zijn in vriendschap verbonden sinds onze retraites in Auschwitz. We delen de ervaring dat oorden van gruweldaden een plek kunnen worden van leren over vrede, liefde en wezenlijke verbinding. Dit motiveert ons nu de komende Vredes- en Verzoeningsdagen opnieuw te organiseren in het voormalige concentratiekamp Buchenwald in Duitsland. Omdat het om een internationale ontmoeting gaat is de voertaal van de Vredesdagen Engels.

Mission Statement

Onze overtuiging is dat we onze persoonlijke en collectieve wonden onder ogen moeten zien als onderdeel van innerlijke en uiterlijke vrede. We moeten de moed vinden de angst voor ons lijden onder ogen te zien zodat we ons met anderen kunnen verbinden.  Hiervoor moeten we leren dat verschillen en diversiteit deel zijn van een leerproces om ons te realiseren dat we allen verbonden zijn in eenheid. In onze tijd is er een urgentie om te begrijpen wat oorlog veroorzaakt en wat vrede bevordert. We hebben vredesonderwijs nodig, NU!

 

Waarom vredesdagen? 

We besloten om deze dagen niet een retraite te noemen. Want in onze visie trekken we ons juist niet uit de wereld terug. We willen het tegenovergestelde: we willen elkaar en de wereld ontmoeten en een wezenlijke bijdrage leveren aan onze uitdagende, verwarrende en wondermooie wereld!

Aanmelden of meer informatie?

Als jij je geïnspireerd voelt door onze visie, kom dan naar onze Vredes- en Verzoeningsdagen in Buchenwald in Duitsland.

Misschien wil je eerst een gesprek om de kijken of deze dagen aansluiten bij datgene wat jij wilt onderzoeken in je leven? Neem dan gerust contact met me op. Ook sturen we je graag extra informatie op.

Dorle Lommatzsch

 

I.v.m. de coronamaatregelen weten we pas eind mei of de retraite fysiek door kan gaan. Wij overwegen een online-retraite, als we ook dit jaar niet in Buchenwald bij elkaar mogen komen.

 

Mobiel: 06 – 230 16 358
Email: dorle@openbewustzijn.nl

Of:  meld je direct aan via deze link

Kosten: € 375

Niet inbegrepen: Voor de reis naar Weimar moet je zelf zorgen.

Geplaatst in Medium.