Je bekijkt nu Vredesmeditatie – een bijdrage aan innerlijke klimaatverandering

Vredesmeditatie – een bijdrage aan innerlijke klimaatverandering

Evenementen details

Locatie
Academie voor Open Bewustzijn,
ONLINE
online

Datum/Tijd
01 mrt 24 / 19:00 - 20:00

Categorieën

Labels Geweldloze Communicatie, Mindfulness


De crises die we op dit moment meemaken zijn voor ons allemaal een grote uitdaging. Onrecht, oorlog, geweld lijken toe te nemen. Bovendien zitten we met de gevolgen van een voortschrijdende klimaatverandering. Moedeloosheid of onverschilligheid lijken bijna logisch. Het is niet gemakkelijk om te (blijven) geloven in de mogelijkheid tot een wezenlijk ander samen-leven en samen-werken.

Bewustzijn is de sleutel

Het begin van oplossingen ligt in ons bewustzijn. Een bewustzijn dat in staat is open, moedig en inventief te blijven bij deze grote uitdagingen. Het gaat om een bewustzijn dat krachtig genoeg is om te voelen wat wij de aarde, andere mensen en andere levende wezens aandoen. Het gaat om een bewustzijn dat pijn in de ogen durft te kijken en tegelijkertijd geaard en veerkrachtig blijft, zodat nieuw en liefdevol handelen mogelijk wordt. Dat is niet gemakkelijk. Hiervoor is een innerlijke klimaatverandering nodig. En hiervoor hebben we elkaar nodig!

Innerlijke klimaatverandering

Hier stap 1: De eerste stap begint hoe dan ook bij ons eigen bewustzijn. We kunnen onszelf veroordelen als we met moedeloosheid, woede of onverschilligheid reageren. Maar wat helpend is, is dat we onze instinctieve reactie op gevaar leren begrijpen. We hebben hier te maken met oude, evolutionaire krachten. Willen we onze multi-crises transformeren dan moeten we leren de instinctieve reacties van boosheid, wegkijken of ontkennen te begrijpen. In deze meditatie is educatie hierover de eerste stap.

Vrede kun je leren!

Stap 2 is ons her-inneren welke oerhulpbronnen het leven leefbaar maken. Deze oerhulpbronnen zijn geschenken van de schepping, die we iedere dag ontvangen, maar zelden direct aandacht geven. We leren deze oerhulpbronnen direct waar te nemen en via ons lichaam te aarden. We leren dat deze giften van de schepping ons vaste grond geven om onze uitdagingen aan te kijken, zonder overweldigd te raken.

Stap 3:  In deze meditatie leren we innerlijke klimaatverandering mogelijk te maken door hoofd, hart, lichaam  met elkaar te verbinden. We worden uitgenodigd een eerste stap te zetten om innerlijke klimaatverandering in praktisch handelen om te zetten. We leren bovendien elkaar te versterken door de werking van het wij-veld: de intelligentie die ontstaat als meerder mensen met dezelfde intentie samenzijn en elkaar inspireren en ondersteunen.

3 stappen naar innerlijke klimaatverandering

🕊️ We ontwikkelen respect en begrip voor onze instinctieve reacties op stress en leed
🕊️ We maken contact met de goedheid van de oerhulpbronnenen  die op ons zitten te wachten om (her)ontdekt te worden
🕊️ We herinneren ons dat we mede-scheppers zijn. We kunnen een bijdrage leveren aan heilzame klimaatverandering.

Samen hebben we meer veerkracht!
Samen zijn we wijzer!

Doe je mee?

Meditatiebegeleider:
Dorle Lommatzsch

Kosten: Geen

Je kunt je direct aanmelden:  Meld je aan