Je bekijkt nu Winterretraite met aandacht voor Trauma-Sensitieve Mindfulness, 7 t/m 11 januari 2025

Winterretraite met aandacht voor Trauma-Sensitieve Mindfulness, 7 t/m 11 januari 2025

Evenementen details

Locatie
Land aan Zee,
Meeldijk 11a
4328 NE Burgh Haamstede

Datum/Tijd
07 jan 25 - 11 jan 25 / 14:00 - 14:30

Categorieën

Labels meditatie, Mindfulness, Retraite


We willen je van harte uitnodigen voor onze winterretraite. In deze retraite hebben we volop aandacht voor het versterken van ons oorspronkelijke vermogen vreugdevol en dankbaar op de giften van het leven te reageren. Ondanks alle lijden en alle stress die we persoonlijk en in onze wereld ervaren kunnen we onze oorspronkelijke goedheid steeds weer opzoeken, versterken en vieren.

Vreugde én zorgen omarmen

Daarnaast hebben we aandacht voor het begripvol en respectvol opvangen van traumagevolgen, die soms nog lang in ons leven door kunnen werken. Beide aspecten – lijden én goedheid – krijgen aandacht in deze retraite. We staan stil bij het wonder van het leven. Het wonder van het leven dat ook het bestaan van trauma omvat

Herstel van veerkracht en levensplezier

In deze trauma-sensitieve mindfulness retraite leren we hoe we ons verfijnd kunnen afstemmen op de mogelijkheden van ons autonome zenuwstelsel om de balans te herstellen. Hoe we in evenwicht kunnen zijn tussen rusten en actief zijn. Hoe we ruimte kunnen maken voor herstel en ruimte kunnen maken voor levendigheid. Trauma-geïnformeerde mindfulness helpt ons een pad te vinden naar veerkracht en vitaliteit. Een pad dat in staat is onze zorgen compassievol te omarmen en onze vreugde en dankbaarheid te versterken. Dit pad gaat licht, behoedzaam en met kleine stappen. We worden sensitief voor elke kleine stap die nodig is in dit proces. We oefenen in neuro-sensitieve mindfulness! Door te vertragen en de stilte op te zoeken ontmoeten en begrijpen we onszelf op een natuurlijke wijze.

Het wij-veld leren kennen

Een retraite doen we niet alleen. Door samen te zijn en samen te mediteren ontstaat er een wij-ruimte, die steunt, aanmoedigt en draagt. We leren (opnieuw) vertrouwen te voelen in de kracht en wijsheid van een groep in een mindful samenzijn. We ervaren dat we eigen mogen zijn en onze eigenheid kunnen verdiepen, juist in het samenzijn! De neurobiologie spreekt van gezonde groeps-regulatie.

Meditaties in tweetallen

Naast de ondersteuning vanuit het wij-veld oefenen we ook met mindful spreken en luisteren.  We leren elkaar vanuit meer openheid, rust en vertrouwen te ontmoeten. Dit moedigt wederzijdse resonantie en wederzijdse ondersteuning aan. We voelen ons gezien en gehoord. Een ervaring van veiligheid, die maakt dat we in ons autonome zenuwstelsel zowel ontspanning als vitaliteit kunnen toelaten. De neurobiologie spreekt van gezonde co-regulatie. Onze wonden worden getransformeerd naar wonderen. We ontdekken de post-traumatische schat!

Zin om deel te nemen? Jij bent van harte welkom!

De Locatie

We zijn te gast bij Stichting Land aan Zee, Meeldijk 11a, 4328NE Burgh Haamstede. Een prachtige locatie die uitnodigt en inspireert om ruimte te maken voor de kostbaarheid van ons innerlijke leven.
Extra leuk: er is ook een sauna en zwemvijver, waarvan we gebruik mogen maken tegen een kleine extra vergoeding.

De kok – een boeddha in de keuken

Maaltijden zijn vegetarisch en worden verzorgd door Suzanne van den Heuvel van studiogember. Suzanne is niet zomaar een kok, maar een ‘boeddha in de keuken’. Je ziet en proeft het in haar maaltijden!

De retraite is toegankelijk voor iedereen met enige meditatie ervaring. Wie niet bekend is met het werk van de Academie: graag eerst telefonisch overleg (06-23016358) om af te stemmen of vorm en inhoud van de retraite passend is voor jou.

Begeleiding

De retraite wordt begeleid door Dorle Lommatzsch. Kees Peters zal ondersteunend aanwezig zijn met zijn specifieke (klank)talenten en vaardigheden.

Start dinsdag in de middag om 14 uur. Einde zaterdag rond 14.30 uur. Verdere details over reis en verblijf worden na inschrijving toegestuurd.

Kosten

€ 950
Prijs is inclusief verblijf en vegetarische maaltijden

€ 1095 bij overnachting in een 1-persoonskamer (beperkt mogelijk).

Ben jij nog niet bekend met het werk van de Academie? Dan nodigen we je uit voor een oriënterend gesprek:
Gesprek inplannen

Ben jij wel bekend met het werk van de Academie, dan kun je je direct aanmelden:
Meld je aan