Je bekijkt nu Instinctieve intelligentie en ons Autonome Zenuwstelsel, introductie 10 december

Instinctieve intelligentie en ons Autonome Zenuwstelsel, introductie 10 december

Evenementen details

Locatie
Academie voor Open Bewustzijn,
ONLINE
online

Datum/Tijd
10 dec 21 / 09:30 - 11:00

Categorieën

Labels


In onze cultuur zijn we geneigd om lichamelijke impulsen niet als intelligent te beschouwen. Maar ons lichaam is eigenlijk een hoogontwikkelde bio-computer, door miljoenen jaren gevormd, die nu de basis vormt van ons menselijk leven. Onze biologische instinctieve intelligentie is enorm.

Via het leren samenwerken met onze instinctieve intelligentie krijgen we toegang tot een bron van kennis waar wij via ons denkende brein niet bij kunnen. We dragen zo bij aan een verdere ontwikkeling van onze instinctieve intelligentie in samenwerking met de hogere functies van ons brein: de neocortex en prefrontale cortex. Er vindt integratie plaats tussen hogere en lagere delen in ons brein, tussen hoofd en lichaam. De basis voor ‘levensgemak’ en veerkracht.

Tijden de online training laat ik je zien hoe je jezelf en anderen vanuit de instinctieve intelligentie van het lichaam kunt begeleiden.

Opmerken, bevriend raken en samenwerken met onze instinctieve intelligentie is onderdeel van de opleiding Trauma-Sensitieve Mindfulness. In deze introductie krijg je een eerste indruk over inhoud en sfeer van onze trainingen en opleidingen.

Docent: Dorle Lommatzsch

Kosten: Geen

 

Je kunt je hier direct aanmelden:   Meld je aan