Opleiding Mindful Coachen

Mindfulness toepassen in je werk?

  • Wil je leren hoe je (werk)relaties kunt laten floreren door mindful te luisteren en te spreken?
  • Wil je weten hoe mindfulness in combinatie met breintraining moeiteloos stress vermindert en vitaliteit herstelt?
  • Wil je dit leren toepassen in de begeleiding van de mensen met wie jij werkt?
  • Zowel in een groep als in individuele coaching?

Dan is de opleiding Mindful Coachen iets voor jou!

Keurmerk KTNO vakopleiding
Logo VVM

Een unieke opleiding

Mindful Coachen heeft zijn basis in mindfulness. Een training van open, vriendelijke en niet oordelende aandacht. In onze opleidingen leer je mindfulness  actief vorm te geven in een open, milde en niet-oordelende communicatie. Je maakt kennis met de inspirerende overeenkomst tussen moderne neurowetenschappen en de eeuwenoude wijsheid uit het boeddhisme. Je krijgt gedegen overzicht en inzicht in de boeddhistische psychologie, die de basis vormt van mindfulness. Deze eeuwenoude psychologie herbergt een schat aan kennis en wijsheid die jij leert toepassen in je werk met mensen. Daarnaast leer je neurowetenschappelijke kennis  praktisch en eenvoudig in te zetten in je coaching.  Integratie van deze vaardigheden in je werk heeft in de Academie een hoge prioriteit!

Het eerste jaar – Mindful Communiceren – is vooral een jaar waarin je je persoonlijk onderdompelt in de kunst en de kunde van mindfulness en mindful communiceren.

Het tweede jaar – Mindful Coachen – staat in het teken van een daadwerkelijke integratie van mindfulness en mindful communiceren in je eigen vakgebied.

Het derde jaar – de Mindful Therapeut – Centraal thema is kennis en kunde uit de traumatherapie waarbij mindfulness, compassie en goede zelfzorg het fundament vormen voor herstel van welzijn, veerkracht en levensvreugde.

Lees hier meer over de studie-inhoud van de opleiding.

Geaccrediteerde opleiding

De opleiding Mindful Coachen is als mindfulnesss vakopleiding geaccrediteerd door de Vereniging Voor Mindfulness (VVM). en door de KTNO (Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen) als (na)scholing voor zorgverleners en therapeuten.  Je mag je na het succesvol afronden van het tweede jaar  mindfulness-trainer en mindfulness professional noemen, mits je ook een supervisietraject en retraite hebt gevolgd. Dat kun je in het tweede jaar doen maar mag ook nog na het tweede jaar. Je voldoet dan aan de toelatingscriteria om lid worden van de VVM.

Doe je ook nog het derde jaar – de Mindful Therapeut? Dan heb je de driejarige geaccrediteerde vakopleiding Mindful Coachen voltooid.

Daarnaast is onze opleiding erkend door het CRKBO (Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs).

Voor wie is Mindful Coachen?

Leerkrachten

  • Voor leerkrachten die meer aandacht willen hebben voor hun leerlingen

Zorgprofessionals

  • Voor medewerkers in zorg en welzijn die hun passie willen vertalen naar echte aandacht

Ondernemers & managers

  • Voor ondernemers of managers die meer uit hun medewerkers willen halen

Mindfulnesstrainers

  • Voor mindfulness-trainers die naar diepgang en professionalisering zoeken

Coaches

  • Voor coaches en therapeuten die het zelfinzicht bij hun klanten willen vergroten

Yogadocenten

  • Voor yogadocenten die de kwaliteit van hun lessen willen verhogen

Ervaringen van studenten

"Gedegen professionele aanpak en structuur van de opleiding. Zeer waardevolle aanvulling op de kennis, kunde en ervaring die ik in mijn leven heb opgebouwd. Wat me vooral aanspreekt is de onderbouwing van de leerstof met eeuwenoude Boeddhistische psychologie met daarbij de belangrijke inzichten vanuit de neurologische en neuropsychologische wetenschap. Ik beveel deze opleiding graag aan bij ieder die zijn kennis en kunde wil uitbreiden."

Egbert Stellinga, voormalig psychotherapeut

"Mindfulness heeft me teruggebracht naar de basis: rust, met aandacht kijken naar dat wat er nu is en een sterker vertrouwen in mezelf en mijn omgeving. Dat helpt me ook als ik voor de klas sta."

Annemarie Kleinheerenbrink, leerkracht speciaal onderwijs

"De inzichten en de rijkdom aan werkvormen die aangeboden werden zijn direct in de praktijk toe te passen."

Anja Uitdewilligen, mindfulnesstrainer