Je bekijkt nu Eerste lichting Mindful Managers gecertificeerd

Eerste lichting Mindful Managers gecertificeerd

Vrijdag 9 december jl. hebben we op feestelijke wijze de eerste jaargang van de opleiding “mindful management” afgesloten. 11 managers uit het bedrijfsleven, het onderwijs en de zorg hebben een prachtig certificaat ontvangen als afronding van het proces dat ze allemaal op eigen wijze zijn aangegaan.

Tijdens de opleiding hebben de deelnemers zowel individueel als binnen de groep en de eigen organisatie, intensief geoefend in het vestigen van de aandacht in het hier en nu. Deze aandacht is het vertrekpunt voor de ontwikkeling van een vriendelijke, nieuwsgierige en niet oordelende kwaliteit van aanwezigheid. De cursisten ervaren zonder uitzondering, vanuit deze aanwezigheid, een verandering van de dynamiek in hun organisatie cq team.

Theory U

Daarnaast hebben we ons verdiept in de Theory-U van Otto Scharmer en gedachtegoed van Frederic Laloux. Ook hebben we getraind in het ontwikkelen van een “panoramisch bewustzijn”. Een open overzichtspositie van waaruit “het geheel” kan worden waargenomen en ondersteund.

Tools voor uitdagingen

Het was een inspirerend jaar waarin de cursisten zich intensief en toch vanuit de ontspanning, hebben verdiept in wat zij zelf en hun organisatie nodig hebben om te kunnen omgaan met de uitdagingen van deze tijd.

Kennismakingsworkshop Mindful Management

Ook dit jaar willen we de opleiding Mindful Management aanbieden. Kom naar onze kennismakingsworkshop op zondag 15 januari. In deze korte workshop maakt u kennis met de eenvoud en kracht van Mindful Management. Leiding geven vanuit een mindfulness attitude brengt ontspanning en veiligheid voor u en uw medewerkers én vergroot het vermogen met uitdagingen creatief en effectief om te gaan.

Ben van den Brand en Dorle Lommatzsch

Docenten Mindful Management


De Academie voor Open Bewustzijn verzorgt sinds 2010 opleidingen en trainingen op het gebied
van mindfulness en communicatie. De opleidingen zijn erkend door het CRKBO en vinden plaats in drie regio’s in het land.