Je bekijkt nu Co-creatie en complexiteit, hoe ga jij er mee om?

Co-creatie en complexiteit, hoe ga jij er mee om?

Onze samenleving wordt steeds complexer. De complexiteit van de vraagstukken waar we ons voor gesteld zien staan is enorm. Vraagstukken ten aanzien van milieu, veiligheid en geweld, verdeling van welvaart en niet te vergeten rechtvaardigheidsvraagstukken. De zelfde ontwikkeling zien we binnen de organisaties in onze samenleving. Ongeacht of het gaat over profit of non-profit organisaties. Wat kunnen organisaties als bouwstenen van de samenleving toevoegen aan de samenleving? Hoe gaan we binnen organisaties om met complexiteit? Hoe kunnen we ons als individu verhouden tot deze complexiteit en een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van betere organisaties en daarmee een betere samenleving?

Delen van kennis en inzicht

De oplossing van complexe problemen vraagt om een bijdrage van velen. Samen kunnen we problemen oplossen die het individuele vermogen ver te boven gaan. We noemen dat co-creëren. Niemand kan de geschetste complexe problemen alleen oplossen. Dat kan alleen maar door het delen van kennis en inzichten en binnen een kader van relationele veiligheid en betrokkenheid. Bijdragen aan deze samenleving omdat je je verbonden voelt. Niet vanwege individueel gewin maar vanwege collectief gewin.

Jouw duurzame en positieve bijdrage

Maar hoe doe jij dat? Hoe gaat dat in jouw organisatie? Ik hoor mensen vaak boos of negatief praten over de organisatie waar ze werken. Een organisatie is blijkbaar een dankbaar object voor de projectie van diepe bronnen van onvrede. Hoe kun je duurzaam en positief bijdrage aan de ontwikkeling van een team of organisatie? Voor iedereen is er een schaalgrootte waar zijn bijdrage er toe doet! Denk bijvoorbeeld aan samenwerken met een collega, binnen een team, vanuit een ondersteunende positie voor anderen in de organisatie.

 

Vaardigheden voor co-creatie

Binnen de Academie Voor Open Bewustzijn werken we aan de ontwikkeling van vaardigheden die er toe doen en betekenisvol zijn voor jou persoonlijk maar zeker ook voor de mensen met wie je samenwerkt en leeft. Het gaat om vaardigheden zoals:

  • persoonlijke en relationele veiligheid
  • vriendelijkheid
  • aandacht in het hier en nu
  • creativiteit en panoramisch bewustzijn
  • persoonlijk leiderschap

 

Kennis maken met Mindful Management?

Spreekt jou dit aan en heb je belangstelling voor de opleiding Mindful Management?

Je kunt direct met ons afspreken voor een oriënterend gesprek of een intake.

Mail naar ben@openbewustzijn.nl of bel direct 06-51153990

Academie voor Open Bewustzijn

Ben van den Brand

De Academie voor Open Bewustzijn verzorgt sinds 2010 opleidingen, workshops en trainingen op het gebied van mindfulness en communicatie. We werken met de eeuwenoude wijsheid uit het boeddhisme én met de nieuwste inzichten uit de neurowetenschappen. Kijk hier en leer meer over ons aanbod.