Is er toekomst voor de manager?

Het woord manager is afgeleid van het latijnse woord “manus”, wat hand betekent. Ook het Italiaanse woord “maneggiare” wat beheersen, in toom houden betekent, wordt genoemd. Dat is wat ook in deze tijd nog vaak van het management verwacht wordt en ook als rolinvulling door het management zelf gezien wordt. Het management van de toekomst zal er heel anders uit zien. Het tijdperk van formele machtsstructuren zal langzaam verdwijnen.

Transitie in rolinvulling

Bij de succesvolle organisaties van de toekomst zullen innovatie, creativiteit en co-creatie centraal staan. “In de hand houden” past daar niet bij. De toekomst zal vragen om mensen die complexe processen bij samenwerkingsvraagstukken en innovaties kunnen overzien. Hier ligt een belangrijke uitdaging voor de managers van nu. Een enorme transitie in de rolinvulling is noodzakelijk.

De co-creatieve manager

Er zal in de toekomst zeker behoefte zijn aan professionals (lees managers) die complexiteit binnen organisaties en processen van co-creatie kunnen overzien. Als een toegevoegde discipline aan teamstructuren en samenwerkingsstructuren kan de manager vanuit een nieuwe rolinvulling zijn ondersteunende en dienstbare meerwaarde leveren aan allerlei professionele dienstverleners die met grote complexiteit binnen organisaties en (adhoc) samenwerkingsverbanden te maken hebben en krijgen.

Mindful Management begint in het hier en nu

Tijdens de opleiding Mindful Management oefenen de deelnemers zowel individueel als binnen de groep en de eigen organisatie, intensief in het vestigen van de aandacht in het hier en nu. Deze aandacht is het vertrekpunt voor de ontwikkeling van een vriendelijke, nieuwsgierige en niet oordelende kwaliteit van aanwezigheid. De deelnemers ervaren zonder uitzondering, vanuit deze aanwezigheid, een verandering van de dynamiek in hun organisatie cq team. Daarnaast verdiepen de deelnemers zich tijdens de opleiding in de theory-U van Otto Scharmer en het gedachtengoed van Frederic Laloux. Ook trainen we in het ontwikkelen van een “panoramisch bewustzijn”. Een open overzichtspositie van waaruit “het geheel” kan worden waargenomen en ondersteund.

Intensief én ontspannen

De opleiding Mindful Management is een jaartraining waarin de deelnemers zich intensief en toch vanuit de ontspanning, verdiepen in wat zij zelf en hun organisatie nodig hebben om te kunnen omgaan met de uitdagingen van deze tijd.

 

Kennismaken met Mindful Management?

De Academie voor Open Bewustzijn biedt dit jaar de opleiding Mindful Management voor de derde keer aan. We zijn enthousiast wat deze training telkens weer voor de managers blijkt te betekenen. Ben je geïnteresseerd?

Je kunt direct met ons afspreken voor een oriënterend gesprek of een intake.

Mail naar ben@openbewustzijn.nl of bel direct 06-51153990

Ben van den Brand

Docent Mindful Management

De Academie voor Open Bewustzijn verzorgt sinds 2010 opleidingen, workshops en trainingen op het gebied van mindfulness en communicatie. We werken met de eeuwenoude wijsheid uit het boeddhisme én met de nieuwste inzichten uit de neurowetenschappen. Kijk hier en leer meer over ons aanbod.
Geplaatst in Mindful Management, Mindfulness, organisatiewetenschappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *